Címkék

Jakov Hadas-Handelsman

Megemlékezések / 2024. Április 18. / 21:17

Rétvári Bence: a holokauszt oktatása fontos ahhoz, hogy a zsidó közösség biztonságban éljen

Ahhoz, hogy a zsidó közösség biztonságban éljen, fontos, hogy a felnövekvő generációk pontosan megismerjék a holokauszt és az azt megelőző időszak történetét – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Mazsihisz hírek / 2024. Február 20. / 16:44

Izrael budapesti nagykövete a Mazsihisz elnökénél

Jákov Hadas-Handelsman, Izrael nagykövete hosszú, tartalmas megbeszélést folytatott dr. Grósz Andorral, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével. A Szövetség Síp utcai székházában tegnap lezajlott találkozót a diplomata kezdeményezte.

Megemlékezések / 2024. Január 27. / 19:41

Holokauszt emléknap: A Cipők emlékművénél emlékezett a WJC

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) magyarországi képviselete ) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából ma este a Duna-parton, a Cipők emlékművénél rendezett megemlékezést. A rendezvényen Darvas István főrabbi mondott beszédet és káddist.

Megemlékezések / 2024. Január 18. / 19:26

Emlékezés élőlánccal és léggömbökkel a budapesti gettó felszabadítására

A Borgula András által vezetett Gólem Színház igen eredeti kezdeményezéssel emlékezett meg a budapesti gettó felszabadulásának 79. évfordulójáról: diákok és tanáraik alkottak élőláncot az egykori gettó határán, majd sófárhangra olyan léggömböket engedtek a magasba, amelyekre az áldozatok nevét írták. Beszédet mondott Jákov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet, Karácsony Gergely főpolgármester és Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere.

Közélet / 2023. November 30. / 10:43

Budapesti konferencia Izraelről, ahol egység van az erőszakkal szemben

– Az izraeli háború kirobbanása óta a kormány támogatottsága még a muszlim közösségekben is észrevehető mértékben növekedett, amire korábban nem volt példa – mondta Jákov Hadas-Handelsman, a Zsidó Állam budapesti nagykövete a Danube Institute minap rendezett budapesti konferenciáján. A tanácskozáson beszédet mondott dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke is.

Mazsihisz hírek / 2023. November 20. / 17:08

Izraeli gyerekek a Goldmarkban: Egy nép, egy szív

A Mazsihisz mintegy 140 gyermeket látott vendégül szüleikkel együtt a Szövetség Síp utcai székházának Goldmark termében. A fogadáson jelen volt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Mester Tamás, a BZSH elnöke, a Mazsihisz alelnöke is.

Hírek, lapszemle / 2023. Október 16. / 10:08

Jákov Hadas-Handelsman: Ez nem terrortámadás volt, hanem pogrom

– A Hamász kilenc nappal ezelőtti támadása vízválasztót jelent Izrael számára – mondta Izrael magyarországi nagykövete az Országgyűlés külügyi bizottságának mai ülésén. Jákov Hadas-Handelsman megköszönte a magyar Országgyűlés támogatását és kérte a segítséget a nemzetközi színtéren is, hogy Izrael megvédhesse magát.

Mazsihisz hírek / 2023. Október 11. / 23:27

„Üldözd őket, és tüntesd el őket az ég alól!”

A Mazsihisz és a BZSH által a Dohány utcai zsinagógában ma rendezett szolidaritási istentiszteleten részt vett Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, beszédet mondott dr. Grósz Andor, Mester Tamás, Jákov Hadas-Handelsman, Győrfi László és dr. Frölich Róbert.

Izrael / 2023. Október 09. / 11:51

Jákov Hadas-Handelsman: Köszönjük Magyarország szolidaritását

– Most az összefogás a legfontosabb, mert az Izrael mögötti koalíciónak erősnek kell lennie – közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a ma Budapesten megkezdődött Nemzetközi Pro-Izrael Konferencián. A rendezvényen felszólalt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, aki megköszönte Magyarország támogatását és a Zsidó Állam melletti következetes kiállását. A tanácskozáson beszédet mond dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke is.

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 03. / 21:45

Megkezdődött a Zsidó Budapest 150 éve programsorozat

Budapest létrejöttének 150. évfordulójához és az Európai Zsidó Kultúra napjához kapcsolódóan ma megkezdődött a közel hét hónapos Zsidó Budapest 150 éve programsorozat a KULTUTCA fesztivállal a zsidó származású festő, Hanna Brandt kiállításával a fővárosban.

Kultúra / 2022. Augusztus 11. / 14:04

Mozisziget a Margitszigeten: Több százan nézték a Dolgozó nőt

Hatalmas érdeklődés mellett vetítették le a Dolgozó nő című izraeli filmdrámát tegnap este a Mozisziget elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A nézőket Bartha Anita, Izrael budapesti nagykövetségének munkatársa köszöntötte. Figyelem, aki fergeteges humorú izraeli vígjátákot akar nézni, az ma este menjen a népszigeti Kabinba!

Ukrán válság / 2022. Április 11. / 16:29

Izrael több mint 13 tonna segélyt juttat az ukrajnai menekülteknek

A Zsidó Állam több mint 13 tonna – élelmiszerből és higiénés termékekből álló – humanitárius segélyt ajánlott föl az ukrajnai menekültek megsegítésére. Az ezer csomagból álló adományt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete hivatalosan ma adta át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, ahonnan a karitatív szervezet a felajánlást Kárpátaljára szállítja tovább.