Kik vannak az elsárgult fotókon? Keress rá a történetedre a zsidó múzeumban!

2020. Január 14. / 14:33


Kik vannak az elsárgult fotókon? Keress rá a történetedre a zsidó múzeumban!

Beszélgetés ismert és hiányzó családtörténetekről, a fényképek beszédes némaságáról, régi képekről figyelő, ismeretlen rokonokról a Magyar Zsidó Múzeumban és Levéltárban. Közben családi albumok fotóiból lehet digitalizálni, nyomtatni, fénymásolni, vágni, festeni,  varrni, animálni és fotómontázst készíteni. Családtörténeti családi program, ajánlott 0 és 103 év között. 


Műhelyfoglalkozással egybekötött finisszázst rendeznek a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban január 26-án, vasárnap 15 órától (cím: Budapest, Dohány utca 2.), hogy minden korosztály számára izgalmas eszközt adhassanak a közös alkotáshoz és a családi fotóalbum kreatív újragondolásához. Hiszen először a felnőttkor küszöbén, aztán időről-időre egyre erősebben és sürgetőbben jelentkezik a kérdés, életünk egyik legfontosabb kérdése: honnan jöttem, mit viszek tovább, ki vagyok? 

A fotó egyetlen pillanatát őrzi meg gyakran ismeretlen családtörténeteknek, gyakran nem tudjuk, pontosan kik vannak a képen, kicsoda a bácsi/néni/kisgyerek a képen még kislánykorú nagymama mellett. De azt tudjuk, hogy ezeknek az idegeneknek közük van hozzánk és figyelnek minket a fényképekről. Üzenetük van, amely csak részben ért célhoz. 

A titkos ismerősökhöz, a családi múlthoz fűződő viszonyunkról fogunk beszélgetni „A HOCHSTÄDTERÉK. Családi album – előhívott múlt" című kiállítás záróeseményén. A finisszázson megtanulhatják a fotomontázs és a telefonos animáció készítésének technikáit, családi fotóalbumok fényképeinek másolataival dolgozunk majd, ahogy maga a kiállítás is, amelyet a foglalkozás előtt a múzeum második emeletén megtekinthetnek még. A műhelyfoglalkozásra saját családi fotókat is lehet vinni, a szervezők kérik, hogy ha tehetik, hozzák magukkal szüleiket, nagyszüleiket, gyerekeiket, családi fotójukat a családtörténeti családi programra. 

A foglalkozást tartja: Horváth Krisztina (Képfaragó Műhely), Kara Dávid (GYIK Műhely, Budapest School), Tranker Kata képzőművész és Farkas Zsófia kurátor, művészettörténész. 

A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen az e-mail címen lehet: milev.edu@gmail.com.

A tárlatról készült cikkünket itt olvashatják. 

További információkért kattintsanak IDE.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Mi marad Isten kezében? - Jó szombatot!
2024. Április 19. / 17:14

Mi marad Isten kezében? - Jó szombatot!