Az izraeliek is szurkolhatnak a katari labdarúgó világbajnokság nézőterén

2022. Június 10. / 12:01


Az izraeliek is szurkolhatnak a katari labdarúgó világbajnokság nézőterén

Az izraeliek is szurkolhatnak a katari labdarúgó világbajnokság nézőterén, noha nincs diplomáciai kapcsolat a két ország között – jelentette a Maárív című izraeli újság hírportálja csütörtökön.

A FIFA megerősítette, hogy az izraeliek beléphetnek a világbajnokság ideje alatt Katarba, és megnézhetik a mérkőzéseket. Erről Jaír Lapid külügyminiszter, Benjamin Ganz a védelmi tárca irányítója, Chili Truper kulturális és sportminiszter, valamint az Izraeli Labdarúgó Szövetség számolt be csütörtökön.

Az elmúlt hónapok FIFA-val folytatott kemény, közös munkája után született meg az izraeli futballrajongók számára fontos diplomáciai eredmény. Az izraelieknek elsőként jegyet kell vásárolniuk a meccsekre a beutazási vízum megszerzéséhez.

Utána rajongói kártyát (Fan ID) kell regisztrálniuk online, és kérelmük jóváhagyása beutazási vízumot jelent majd Katarba. Ennek birtokában szálláshelyet is foglalhatnak egy erre kijelölt weboldalon. Jelenleg tovább folyik az egyeztetés annak érdekében, hogy repülőjáratok is indulhassanak Izraelből a világbajnokságra.

„Ma újabb politikai vívmányt hoztunk, amely betölti a futballrajongók szívét. A futball és a sport szeretete összeköti az embereket, az országokat, s a novemberi világbajnokság kaput nyit új baráti kapcsolatok számára. Gratulálok minden partnerünknek, és alig várom a világbajnokság megnyitóját” – nyilatkozta Lapid külügyminiszter a megállapodásról.

Szintén gratulált Ganz védelmi miniszter, és hangsúlyozta, hogy Katar nemzetközileg fontos ország, mely hozzájárul a térség stabilitásának megőrzéséhez. Ganz reményét fejezte ki, hogy az izraeli szurkolói részvétel erősíteni fogja a két ország állampolgárai közötti ismeretségeket.

„A sport képes átszelni a kontinenseket, összekötni embereket és nemzeteket. Örülök ennek a fontos politikai és sporthírnek, amely lehetővé teszi, hogy az izraeli szurkolók partnerek lehessenek a világ legnagyobb futballünnepén. Sok sportszerető izraeli boldog ma” – emelte ki Chili Truper kulturális és sportminiszter csütörtökön. (MTI)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek