„Vendégnek születtünk a Földre" – Jövő szerdán temetik Székely Évát

2020. Március 05. / 16:35


„Vendégnek születtünk a Földre" – Jövő szerdán temetik Székely Évát

A Nemzet Sportolójától 2020. március 11-én, szerdán a budapesti Farkasréti Temető Makovecz termében, 14 órakor kezdődő gyász szertartás keretében lehet végső búcsút venni. Székely Évát a Magyar Úszó Szövetség saját halottjának tekinti – közölte honlapján a szövetség.


A nem sokkal 93. születésnapja előtt elhunyt Székely Éva úszóklasszis temetése a budapesti Farkasréti Temetőben jövő héten szerdán délután 2 órakor kezdődik. 

szekely-1200x600.jpgSzékely Éva (Fotó: Magyar Úszó Szövetség)

A világhírű olimpiai bajnok sportolótól a lánya, Gyarmati Andrea megható írással búcsúzott a 24.hu hasábjain. Többek között ezt írta:

„Olvasom a neten a rólad megjelenő írásokat, szól megállás nélkül a telefonom, jönnek az üzenetek a világ minden tájáról. Nincs erőm mindre válaszolni, és bepötyögni az »igen, köszönöm, kedves vagy« és »igen, ő is, ti is, mi is« válaszokat. Inkább itt mondok mindkettőnk, sőt, az egész családunk nevében köszönetet a kitüntető figyelemért és szeretetért, ami most felénk árad. Őrzöm a leveleidet, és hamarosan biztos eljutok az újraolvasásukig. Most még csak a fotókhoz van erőm. Nézlek fiatalon és boldogan, a vízben, a parton, apuval, velem. Vendégnek születtünk a Földre, és mindenkinél eljön a pillanat, amikor véget ér ez a vendégeskedés, és te csak a két végpont közötti történésekre lehetsz hatással."

A Székely Éváról szóló megemlékezésünket ide kattintva olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek