Közel-keleti keresztény iskoláknak nyújt támogatást a magyar kormány

2020. Július 23. / 10:26


Közel-keleti keresztény iskoláknak nyújt támogatást a magyar kormány

A Szentföld keresztény iskoláinak működéséhez nyújtott támogatást a magyar kormány. Az egymillió dollár értékű segítségről a kormány július közepén döntött a Hungary Helps Program keretében.


Örömét és köszönetét fejezte ki Pierbattista Pizzaballa, a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus apostoli adminisztrátora, valamint William Shomali ammani püspök-vikárius Magyarország adományával kapcsolatban, amit a Szentföld keresztény iskoláinak működéséhez nyújtott a kormány – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Pierbattista Pizzaballa és Shomali püspök Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett leveleikben arról írnak, hogy ez jelentős hozzájárulás a palesztinai és a jordániai keresztény iskolák fenntartásához, ezáltal a keresztény közösségek életéhez és helyben maradásához.

Az egyházi vezetők Isten áldását kérték Magyarországra, elismerésüket fejezték ki a magyaroknak a keresztény gyökereikhez való ragaszkodásukhoz, és megköszönték a szolidaritást.

Az előzményekről Havasi Bertalan elmondta: az egyházaknak a koronavírus-járvány miatt elmaradozó bevételei miatt le kell állítaniuk egyes projektjeiket, csökkenteniük kell a közösségtámogató tevékenységüket és a helyi munkaerő alkalmazását. Pierbattista Pizzaballa apostoli adminisztrátor ezért nemzetközi felhívást tett közzé, amelyben adományokat kért a felügyelete alatt működő iskolák működési költségeire.

Az egymillió dollár értékű magyar támogatásról a kormány július közepén döntött a Hungary Helps Program keretében.

(Fotó: Miriam Alster/Flash90)

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek