Szombati gyertyagyújtás: 2021.01.29 16:22, kimenete: 2021.01.30 17:31
2021. 01. 26. | 13 Svát 5781
Alapértelmezett verzió

Izrael / 2021. Január 25. / 11:29

Izrael: Kasztner Rezső unokája lett a Munkapárt elnöknője

Az előválasztáson Izrael nagy múltú, de jelenleg rendkívül súlyos helyzetben lévő szociáldemokrata pártja, a Munkapárt élére választottak új elnököt. A szavazatok elsöprő 77 százalékával a párt „lázadó” képviselőnője győzött, aki ellenzékben maradt, miközben pártja többi képviselője nyár elején beszállt a Netanjahu vezette kormánykoalícióba.

Izrael / 2021. Január 14. / 16:06

Működik a védőoltás: Izraelben az oltás után mintegy felére csökkent a megfertőződések száma

Izraelben már két héttel a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech-vakcina első dózisának beadása után mintegy felére csökkent a fertőzöttség a beoltottaknál.

Izrael / 2021. Január 11. / 20:50

Koronavírus: Megkezdték az oltottak előjogainak meghatározását Izraelben

A második oltás után egy héttel kaphatják majd meg az izraeliek az egyelőre fél évre érvényes "zöld útlevelet", vagy oltási könyvet, amelynek birtokában mentesülnek majd a karantén alól, ha vírushordozóval érintkeztek, vagy külföldről tértek vissza. Viszont továbbra is érvényben marad a maszkviselési és a 2 méteres távolságtartási kötelezettség, amíg az ország a koronavírus járvánnyal küzd.

Izrael / 2021. Január 09. / 20:19

Netanjahu miniszterelnök videóüzenetben köszöntötte Keleti Ágnest

– Nagyra becsüljük Netanjahu miniszterelnök úr gesztusát, az Év Sportolója Gálára küldött üzenetét – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán ma közzétett bejegyzésében. A magyar politikus azért fejezte ki nagyrabecsülését, mert Keleti Ágnest, minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonját a 100. születésnapja alkalmából ma Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is köszöntötte.

Izrael / 2021. Január 07. / 17:27

Mesterséges tejet gyártottak Izraelben

Tehenek nélkül, élesztőből kísérleteztek ki tehéntej kinézetű és ízű folyadékot a tel-avivi egyetem kutatói. Az egyetem biomérnöki tanszékén dolgozó Tamir Tuller professzor és Éjal Iffergan élelmiszer-technológiai vállalkozó az új termékhez közös céget alapított, az Imagindairy nevű vállalatot – adta hírül közleményében az egyetem.

Izrael / 2021. Január 06. / 18:26

Izrael mutatja meg a világnak, hogyan kell megszabadulni a járványtól

Egyetlen ország van ma a világban, amely büszke lehet a koronavírus elleni oltási programjára: Izrael. A lakosság veszélyeztetett része január végén, a többiek márciusig meg is kaphatják a védettséget jelentő második dózist. Köszönhető mindez Izrael adottságainak, kiváló egészségügyi rendszerének, de főleg annak, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök márciusban ismét választást szeretne nyerni – a 444.hu összefoglalója.