Ma temetik a 95 évesen meghalt Rebeka Greenberger magyar holokauszttúlélőt

2024. Január 15. / 10:41


Ma temetik a 95 évesen meghalt Rebeka Greenberger magyar holokauszttúlélőt

Az Ein Gev kibucban 95 éves korában elhunyt Rebeka Greenberger magyar származású holokauszttúlélő – ezt a kibuc jelentette be, amely évtizedeken át az asszony otthonát jelentette. A vészkorszakban Rivkát (ahogyan Izraelben becézték) Vásárosnaményből deportálták, majd a holokauszt után Németországban telepedett le, ott ismerkedett meg későbbi férjével, akivel 1950-ben alijáztak. Emléke fonódjék be az élet kötelékébe! 

Bár az élet nem könnyű, Rebeka rendkívüli életörömet hozott Ein Gevbe, ahol mosolyogva és szívből jövő nevetéssel fordult az emberek felé. Legfőbb büszkesége a családja, fiai, unokái, dédunokái voltak, akiktől hosszú éveken át sok szeretet kapott. Mivel az elmúlt években beteg volt, a kibuc jóléti szolgálatának és a családtagok elkötelezett ápolásának köszönhetően szeretetteli ellátásban részesült. Osztozunk fia, Jicák és a család minden tagjának gyászában" – olvasható az Ein Gev kibuc tegnap közzétett gyászjelentésében a 95 éves korában elhunyt Rebeka Greenberger magyar származású holokauszttúlélőről.

419690103_10159876172101417_8010542926330701379_n.jpgRebeka a családjával immár Izraelben

A Facebookon közzétett bejegyzés szerint Rebeka évtizedeken át dolgozott a kibuc konyháján, majd a helyi boltban, s mivel rendkívül kedves ember volt, ő volt a közösség egyik legfőbb motorja. 

Rebeka Greenberger temetése ma délután 3 órakor lesz a kibuc temetőjében.

Fotók: Ein Gev kibuc/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek