Címkék

Klezmer

Kultúra / 2024. Május 04. / 23:15

Új videóklip a Sabbatshongtól: Van egy hely a földön...

Csodálatos videót tett közzé tegnap a Sabbatshong Klezmer Band a YouTube videómegosztó platformon: az eredetileg A Láthatatlan Kéz című musical egyik betétdalaként íródott szerzeményhez a zenekar idén márciusban a legméltóbb helyen, Jeruzsálemben forgatott klippet. A Van egy hely a földön... című dal zenéjét Szentkirályi György, szövegét Tóth Géza, PBS és Masa Tamás írta.

Kultúra / 2024. Március 18. / 11:40

Pro Arte Erzsébetvárosért-díjas a Sabbathsong Klezmer Band – gratulálunk!

A kerület művészeti értékeinek gyarapításában, hazai és külhoni megismertetésében elévülhetetlen érdemeket szerző Sabbatshong Klezmer Band a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Pro Arte Erzsébetváros-díjat vehetett át. Szívből gratulálunk a zsidó kulturális értékeket magas színvonalon tolmácsoló, több mint negyedszázados zenekarnak!

Kultúra / 2023. December 29. / 13:32

Mazel Tov 2024! – Varázslatos muzsikával köszönti az új évet a Budapest Klezmer Band

„Mazel Tov 2024” címmel ad nagyszabású újévi koncertet a több mint 30 éves múltra visszatekintő Budapest Klezmer Band 2024. január 1-én, hétfőn este 7 órakor a Budapesti Kongresszusi Központban. A koncert sztárvendége Jordán Adél színésznő lesz. Köszöntsük az új évet varázslatos klezmer dallamokkal.

Kultúra / 2023. December 29. / 09:39

A Sabbathsong Klezmer Band újévi koncertje az Urániában

„Több mint klezmer 2024..." címmel ad újévi koncertet a magyar klezmervilág kiemelkedő zenekara, a Masa Tamás által vezetett Sabbathsong Klezmer Band a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Sztárvendég: Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes, közreműködik Beke Farkas Nándor és a Kinneret Kamarakórus. A koncert január 4-én este 7 órakor kezdődik.

Kultúra / 2023. November 03. / 09:33

Sabbathsong Klezmer Band: Demonstratív elődás Izrael mellett

Az Izrael melletti szolidaritásuk kifejezéseképpen a Sabbathsong Klezmer Band tagjai a terror áldozatainak megsegítésére ajánlják fel a Percek tánca című, november 6-i előadásuk bevételét. A zenés játék a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban lesz jövő héten hétfőn este 7 órától. Köszönet és elismerés a Sabbathsong Klezmer Band zenekar összes tagjának!

Kultúra / 2022. Augusztus 15. / 21:39

Háromnapnyi élő klezmer – Cfát Klezmer Fesztivál

Van otthon a gépemen ötven órányi klezmer zene, de… most egy vallomás jön: nagyon ritkán hallgatom. Mert ez csak élőben jó! Na de úgy nagyon jó! Cfáton három napon át kivilágos-kivirradtig szólt a freylekh, a sirba, a hora, a doina, a bulgar – utcán, téren. Silló Sándor beszámolója.

Kultúra / 2022. Július 10. / 11:35

Kellemes nyáresti klezmer a Sabbathsonggal és hírneves művészvendégeivel

A 11 zenészből álló Sabbathsong Klezmer Band újra szabadtéri koncertet ad a budapesti Vajdahunyad váránál. Az együttessel színpadra lép Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője, Lisztes Jenő világhírű cimbalomművész, Kasai Jnofinn amerikai zongorista és énekes, valamint a Kinneret kamarakórus. A rendezvény július 14-én, azaz jövő héten csütörtökön este 8 órakor kezdődik. Figyelem: több mint klezmer!

Hírek, lapszemle / 2022. Május 10. / 12:56

Határon túl: klezmer dallamoktól lesz hangos Szatmárnémeti

A klezmer napon, május 14-én elsőként az 1990-ben alapított Budapest Klezmer Band szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Előadásukban virtuóz módon ötvözik a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenei és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

Kultúra / 2022. Február 22. / 12:58

Klezmervarázs – Jávori Ferenc Fegya és Gazda Bence a Yiddish Week zárónapján

Mi is lehetne méltóbb lezárása a jiddis kulturális napoknak, mint a Budapest Klezmer Band művészeinek igazán pörgős koncertje? Akik mindezt elhozzák nekünk, nem mások, mint a Budapest Klezmer Band művészei: Jávor Ferenc, Fegya és Gazda Bence, akik most ketten együtt elsöprő erővel az Eötvös10 színpadára lépnek, 2022. február 27-én, vasárnap este 7 órakor.

Élet + forma / 2022. Február 10. / 13:20

Ma 76 éves Jávori Ferenc Fegya, aki visszahozta nekünk a klezmert

Kilenc hónapra azután született, hogy a szülei Auschwitzból és a munkaszolgálatból visszatértek, egy cigányzenésztől tanult először a klezmerről, aztán az Operettszínház zenekari árkából kiemelkedve hozta újra divatba otthon a zsidó népzenét. Boldog születésnapot kívánunk, találkozunk az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon!