Határon túl: klezmer dallamoktól lesz hangos Szatmárnémeti

2022. Május 10. / 12:56


Határon túl: klezmer dallamoktól lesz hangos Szatmárnémeti

Világzenei fesztivált szervez Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ május 13–15. között, azaz ezen a hétvégén.

A World Music Festival három napján három irányzattal, kultúrával ismerkedhetnek meg a szatmáriak, amelyeket minden nap másfajta, különleges gasztroélmények kísérnek majd a Tűzoltótorony parkjában. A tematizálás ez esetben is kapcsolódik a fesztivál zenei világához. Pénteken közel-keleti, szombaton kóser, vasárnap pedig a mediterrán ízvilág különlegességeivel ismerkedhetnek a látogatók.

A klezmer napon, május 14-én elsőként az 1990-ben alapított Budapest Klezmer Band szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Előadásukban virtuóz módon ötvözik a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenei és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek. A nap másik fellépője a L'Chaim zenekar lesz. A fellépő 7 zenész 4 különböző országból származik: Hollandiából, Olaszországból, Törökországból és Szíriából, zenében pedig a klezmer, a balkán, a cigány, a dzsessz és a közel-keleti hangzásvilág ritmusos egyveleget alkot.

A fesztiválra belépőket a bilete.ro-n, illetve Szatmárnémetiben a Red Hat Yard és a Moose Social Pubban lehet megvásárolni. A napi belépők ára 20 lej, a fesztivál teljes időtartamára szóló bérletek 50 lejért válthatók meg.

A maszol.ro írása alapján

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek