Sabbathsong Klezmer Band: Demonstratív elődás Izrael mellett

2023. November 03. / 09:33


Sabbathsong Klezmer Band: Demonstratív elődás Izrael mellett

Az Izrael melletti szolidaritásuk kifejezéseképpen a Sabbathsong Klezmer Band tagjai a terror áldozatainak megsegítésére ajánlják fel a Percek tánca című, november 6-i előadásuk bevételét. A zenés játék a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban lesz jövő héten hétfőn este 7 órától. Köszönet és elismerés a Sabbathsong Klezmer Band zenekar összes tagjának!

A Percek tánca című zenés játék Szenes Hanna kivégzett költő életéről szól, megismerhető általa e fiatal lány tragikusan rövid élettörténete, Izrael állam megszületésében való tevékeny munka, s a nézők bepillantást nyerhetnek az 1930-as évek légkörébe, azokba a folyamatokba, amelyek révén törvényerőre emelkedhetett az embertelenség.

Mint Masa Tamás, a Sabbathsong Klezmer Band zenekar vezetője fogalmazott: a Hamász október 7-i terrortámadása óta Izrael ezzel az embertelen gonoszsággal néz újra farkasszemet, ezért szeretnék a mostani előadás bevételét – az Izrael melletti szolidaritásuk kifejezéseképpen – a terror áldozatainak megsegítésére felajánlani.

A zenés játék november 6-án, azaz Szenes Hanna 79 évvel ezelőtti kivégzésének előestéjén lesz este 7 órától a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. 

394204916_801260825339748_5361327964440976462_n.jpgForrás: Sabbathsong Klezmer Band/Facebook

Reméljük, hogy az előadáson minél többen lesznek, és telt házzal állnak ki a terroristák által megtámadott Zsidó Állam mellett. 

Az előadás Facebook-oldala itt megtekinthető

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek