Pro Arte Erzsébetvárosért-díjas a Sabbathsong Klezmer Band – gratulálunk!

2024. Március 18. / 11:40


Pro Arte Erzsébetvárosért-díjas a Sabbathsong Klezmer Band – gratulálunk!

A kerület művészeti értékeinek gyarapításában, hazai és külhoni megismertetésében elévülhetetlen érdemeket szerző Sabbatshong Klezmer Band a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Pro Arte Erzsébetváros-díjat vehetett át. Szívből gratulálunk a zsidó kulturális értékeket magas színvonalon tolmácsoló, több mint negyedszázados zenekarnak!

Pro Arte Erzsébetváros-díj egyedi művészeti életpályával rendelkező alkotóknak, valamint a művészet bármely területén figyelemre és elismerésre méltó tevékenységet végző személyeknek, intézményeknek, művészeti csoportoknak, szervezeteknek adható. Ezek az alkotók olyanok lehetnek, akik Erzsébetvároshoz kötődően kiemelkedő, megbecsülést kiváltó, értékteremtő művészeti tevékenységet folytatnak, alkotómunkát végeznek, maradandó értéket teremtettek; tevékenységükkel Erzsébetváros művészeti értékeinek gyarapításában, hazai és külhoni megismertetésében elévülhetetlen érdemeket szereztek; a kerület művészeti sokszínűségének fejlesztéséért tevékenykednek; a jövő művészeinek oktatásában, képzésében vagy a művészek támogatásában meghatározó, nélkülözhetetlen szerepet töltenek be.

431097372_3856636791240280_2185984422213588182_n.jpg

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a kerület önkormányzata Pro Arte Erzsébetváros-díjat adományozott a Sabbatshong Klezmer Band zenekarnak. 

Az együttes vezetője, Masa Tamás a Facebook-oldalán az elismerés kapcsán azt írta: „a zenekar 26 éve alakult és szinte kezdettől fogva itt van a székhelyünk is, Erzsébetvárosban. Többször volt alkalmunk a Dohány utcában, Europa legnagyobb zsinagógájában játszani és sokszor játszottunk már a Rumbach zsinagógában vagy éppen a Bethlen téren is. A Wesselényi utcai Noé bárkájában, a Carmel étteremben és persze a Spinoza Színházban számtalan műsort és koncertet adtunk. Szabadtéri koncerteket adtunk a Dob utcában, a Herzl téren, a Madách téren, a Kazinczy utcában és a Király utcában is".

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek