Egy izraeli tudós új módszere a Földön kívüli élet vizsgálatára

2021. Július 29. / 19:32


Egy izraeli tudós új módszere a Földön kívüli élet vizsgálatára

Az izraeli Avi Loeb, a Harvard Egyetem professzora új ötlettel állt elő arra nézvést, hogy miképpen kellene a Földön kívüli, esetlegesen intelligens létformák után kutatni. Szerinte az ő elképzelése jobb, mint az erre a célra eddig használt SETI-projekt.


Áttörő tudományos kezdeményezésnek tűnik Avi Loebnek, a Harvard Egyetem csillagászati tanszékvezetőjének elképzelése arra vonatkozóan, hogy űrtávcsövek egységes hálózatát kellene létrehozni egy számítógépes platform segítségével az esetleges Földön kívüli életformák kutatására.

Míg a földön kívüli intelligencia keresésére irányuló SETI-program lényegében a kevésbé intelligens élet keresésére és rádióhullámok észlelésére összpontosít, az Avi Loeb által kiötlött Galileo-projekt más megközelítést ajánl. Az izraeli professzor ötlete az, hogy egy új távcső- és kamerahálózatot kellene létrehozni, amelynek adatait számítógéppel lehetne elemezni, majd nyomon követni a figyelemre méltó jelenségeket. A professzor ambíciója az, hogy a program révén bizonyítékot találjon a Földön kívüli, intelligens élet kialakulására.

A program egyik legfontosabb vezérelve, hogy tisztán tudományos célokat szolgál politikai vagy katonai célok bevonása nélkül. Ennek eredményeként a lehetséges eredmények nyilvánosságra hozhatók katonai és kormányzati korlátozások nélkül.

Az Alliance.fr cikke nyomán

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek