Hamis Hang – különleges színházi premier a Rumbacban

2021. Szeptember 10. / 16:05


Hamis Hang – különleges színházi premier a Rumbacban

Didier Caron: Hamis hang című darabjának budapesti kőszínházi bemutatójára a főváros új, lenyűgöző szépségben felújított kulturális központjában, a Rumbach utcai zsinagógában kerül sor 2021. október 6-án, szerdán este 8 órakor. A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik!

hamishang_popup (003).jpg

Az esti koncert után H. P. Miller, a Genfi Szimfonikusok maximalista karmestere fáradtan ér öltözőjébe, zenekara gyenge játéka miatt bosszankodva. Sokáig már nem kell vesződnie féltehetségű zenészeivel, mivel elnyerte a Berlini Filharmonikusok vezetőkarmesteri állását. A világhírre vágyó zenész ajtaján egy különös belga úr, Leon Dinkel kopogtat.

A titokzatos rajongó kitartó precizitással, lépésről lépésre fosztja meg Millert nagyratörő álmaitól, szétszedve és elemeire bontva a karmester egoját és önbecsülését. A feszült, óramű pontosságú kamaradarab krimibe illő fordulatai három éve töretlen sikerrel kápráztatják el a párizsi közönséget és kritikusokat.

Didier Caron méltán népszerű darabjának magyarországi ősbemutatóját az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum koprodukciójában Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér című, nagy sikerű film rendezője állítja színpadra.

A Hamis hang egyedi és fordulatos módon nyúl a múlt század azon tragikus eseményéhez, mely kitörölhetetlenül beíródott az emberi sorsokba, lelkekbe. Azzal szembesíti a nézőt a szerző, hogy a meghamisított múlt előbb-utóbb „lebukik”, és az igazság felszínre tör, mert aki átélték a „valóságot”, azok előbb-utóbb leleplezik a hazugságokat. (Csizmadia Attila / Corn & Soda Kulturális Magazin)

JEGYVÁSÁRLÁS:

OKTÓBER 6. SZERDA, 20:00 óra

Fordította: Tótfalusi Ágnes
Előadják: Vasvári Csaba, Nagy Dániel Viktor
Látvány: Fekete Anna
A rendező munkatársa: Kovács Henrietta
Rendező: Ujj Mészáros Károly
Producer: Orlai Tibor

A szerző engedélyét a Thomas Sessler Verlag GmbH és a Hofra Kft. közvetítette.

Orlai Produkció @ Rumbach zsinagóga

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek