Alex Bornstein a zsidó nagyijának ajánlotta második Emmy-díját

2019. Szeptember 24. / 10:58


Alex Bornstein a zsidó nagyijának ajánlotta második Emmy-díját

A csodálatos Mrs. Maiselben szereplő Alex Bornstein ismét Emmy-díjat kapott a sorozatban megformált Susie Myerson szerepében nyújtott alakításáért. A magyar származású amerikai zsidó színésznő a holokauszttúlélő nagymamájának ajánlotta az elismerést.


A The Marvelous Mrs. Maisel (A csodálatos Mrs. Maisel) című amerikai sorozat egyik mellépszereplője Alex Bornstein, aki immár a második Emmy-díját gyűjtötte be a minap megrendezett díjátadó ceremónián. A szériában Susie Myersont alakító, 48 éves színésznő az Emmy-díj átvétele után elmesélte a nagymamája megmenekülésének történetét. 

bornstein.jpgAlex Bornstein Susie Myerson szerepében

Mint mondta, a nagymamája közel volt ahhoz, hogy belelőjjék egy gödörbe, de megkérdezte az egyik őrt, hogy mi történne, ha kiállna a sorból? A katona azt válaszolta a nőnek, hogy nekem nem lenne szívem lelőni téged, de valaki megteszi. Ezt hallva a nő kiállt a sorból, s így megmenekült. „Ennek köszönhető, hogy én most itt vagyok, s a gyermekeim is itt vannak”, mondta Alex Bornstein, majd hozzátette: „szóva álljanak ki a sorból, hölgyeim, álljanak ki!” 

A színésznő magyar édesanyja az 1950-es években vándorolt ki Amerikába, neki köszönhetően Alex Bornstein valamelyest beszél magyarul. A tavalyi Emmy-díja átvételekor magyarul mondott köszönetet az édesanyjának.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Ma este megműtik Benjamin Netanjahut
2024. Március 31. / 19:17

Ma este megműtik Benjamin Netanjahut

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a Pészah lényegéről