20 éves a Spinoza – utcai örömzenével ünnepel

2022. Április 26. / 10:26


20 éves a Spinoza – utcai örömzenével ünnepel

Az idén 20 éves Spinoza Színház és Kávéház a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az Erzsébetvárosi Önkormányzattal közösen ingyenes utcai örömzene koncertsorozattal ünnepel, melyre sok szeretettel várja az érdeklődőket, 2022. május 5. és szeptember 8. között csütörtök délutánonként 4 és 5 óra között a pesti zsidónegyedben található Carl Lutz emlékműhöz. (Pontos cím: Budapest VII. ker., Dob utca 12.)

Több mint 20 héten át, 70 zenésztől lesz hangos a Dob utca

Május 5-étől szeptember 8-áig minden csütörtökön, délután 4 és 5 óra között a zsidó világzene hazai sztárjai lépnek fel a Carl Lutz-emlékműnél, a Dob utcában. 

Az ingyenes koncerteket a Spinoza Színház születésnapi ajándékként kínálja a környékbelieknek és minden budapesti lakosnak. A sorozat Erzsébetváros sokszínűségét és kulturális jellegét kívánja erősíteni.

A húsz héten át tartó programok több mint hetven zenész és énekes közreműködésével valósulnak meg. Fellép többek között: Jávori Ferenc Fegya, Dunai Tamás, Szinetár Dóra, Gerendás Péter, Nógrádi Gergely, Klein Judit, a Sabbathsong Klezmer Band, Fellegi Balázs, Darvas Kristóf és még sokan mások. A koncerteken klezmermuzsikák, vidám zsidó dallamok hangzanak el, de nem hiányoznak az örökzöldek, a film- és musicalslágerek sem.

utcai-örömzene-spinoza.jpg

Az első koncertre május 5-én, csütörtökön 16 órától vár minden érdeklődőt Szinetár Dóra, Fegya és Dunai Tamás a Carl Lutz-emlékműnél. A programsorozatot Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere és Heisler András, a Mazsihisz elnöke nyitja meg.

A zene mindenkié, a Spinoza pedig 20 éves!
Találkozzunk május 5-én, csütörtökön délután 4 órakor! A koncert után happy hours a Spinozában! 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Bokor Gabriella: Impresszionista impressziók
Izrael
Beeri kibuc: Magyarország-erdő
2024. Február 29. / 10:06

Beeri kibuc: Magyarország-erdő