Zsidó politikai stratégiák a modern világban

2021. November 24. / 09:33


Zsidó politikai stratégiák a modern világban

A zsidó történelem értelme című előadás-sorozatának következő részében dr. Balázs Gábor azt a kérdést járja körbe, hogy milyen zsidó politikai stratégiák léteznek a modern világban.  A JCC Budapest – Bálint Ház szervezésében megvalósuló előadás az intézmény Révay utca 16. szám alatt lévő székházában lesz november 25-én, csütörtökön este 6-tól, de a rendezvény online is követhető. 


Létezhet egyáltalán zsidó politika? A modern kor hajnaláig erre a kérdésre a legtöbb zsidó gondolkodó egyételmű igennel válaszolt volna, a zsidó közösségeknek megvoltak a maguk túlélési stratégiái egy alapvetően ellenséges világban. Dr. Balázs Gábor előadása a jogegyenlőséget létrehozó, individuumokban gondolkodó modern állami keretekben továbbélő zsidó közösségi politikákkal foglalkozik.

balázs_gábor.jpgDr. Balázs Gábor

Az előadás „hibrid" módon, tehát élőben vagy interneten is követhető. Személyes részvétel esetén belépőjegy az előadás előtt egy órával, a ház pénztárában vásárolható. Az online részvételre a jegy már az előadás előtti napokban megvásárolható erre a linkre kattintva. 

Forrás: JCC Budapest – Bálint Ház

(Címlapkép: Geralt/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek