A Judapest adománya a rabbiképző egyetem könyvtárának

2020. Február 26. / 10:25


A Judapest adománya a rabbiképző egyetem könyvtárának

A hagyományos zsidó élet kellékeit, többek között könyveket és kortárs iparművészeti tárgyakat árusító üzlet, a Judapest pénzadománnyal segíti az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) könyvtárát az üzlet idei nettó árbevételéből. Az OR-ZSE a könyvállományának növelésére fordítja az összeget.


Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) a honlapján adta hírül, hogy a Judapest nevű,  a hagyományos zsidó élet kellékeit, többek között könyveket és kortárs iparművészeti tárgyakat árusító üzlet pénzadománnyal kívánja segíteni az intézmény könyvállományának gazdagodását. 

A Judapest a hírt a Facebook-oldalán tette közzé, ahol ez olvasható: „Nagy büszkeséggel hozzuk tudtotokra, hogy a Judapest 2020. januárjától felelős, szociálisan érzékeny vállalkozásként nettó bevételének 3%-át egy-egy arra érdemes szervezet, egyén, ügy támogatására ajánlja fel. Az esélyegyenlőség jegyében idén egy zsidó és egy nem kifejezetten zsidó kezdeményezés mellé állunk". 

Mint írják, az Orzságos Rabbiképző-Zsidó Egyetem könyvtárán kívül az Egy sima egy fordított Egyesületet támogatják. Ez a szervezet óvodákban és iskolákban szervez érzékenyítő programokat sérült gyerekeket nevelő szülők segítségével.

A Judapest a támogatást egész évben gyűjti, és jövő januárban egy összegben bocsátja a szervezetek rendelkezésére. Remélik, hogy sikeres évet zárnak, s ezáltal a felajánlott összeg is jelentős lesz.

(Címlapkép: Ben White/Unsplash)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek