Újabb egészségügyi és szociális forrásokat nyújt a Mazsök, már lehet pályázni

2020. Március 29. / 18:23


Újabb egészségügyi és szociális forrásokat nyújt a Mazsök, már lehet pályázni

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) támogatja a koronavírus elleni védekezés egészségügyi feltételeinek megteremtését – olvasható a szervezet által az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben.


A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány két pályázatot írt ki a koronavírus elleni védekezés egészségügyi feltételeinek megteremtésére összesen 24 millió forint összegben. 

A kuratóriumi legutóbbi – csütörtöki – ülésen a beérkezett pályázatok alapján döntés született a közvetlen kórházi ellátást nyújtó, és/vagy ápolási részleggel rendelkező kórház, ápolási részleget működtető szociális intézményt üzemeltető zsidó intézmények támogatásáról 12 millió forint értékben.

Szintén ezen az ülésen a testület új pályázatot írt ki a holokauszttúlélők védőfelszereléssel, gyógyszerrel, illetve fertőtlenítő szerekkel való ellátása érdekében szintén 12 millió forint összegben. 

A Mazsök a pályázatokat saját vagyonából finanszírozza. Az alapítvány pályázatairól bővebb információk a szervezet honlapján olvashatók.

(Címlapkép: Myriam Zilles/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek