Fotópályázat: most akár 500 eurót is érhet egy kép a Dohány zsinagógáról

2021. Március 10. / 19:09


Fotópályázat: most akár 500 eurót is érhet egy kép a Dohány zsinagógáról

Az Európai Örökség címmel kitüntetett helyszínekkel, köztük tehát a budapesti Dohány utcai zsinagógával kapcsolatos képekkel lehet pályázni arra a nemzetközi fotópályázatra, amelynek nyertesei 500 eurós jutalomban részesülnek. A versenyen amatőrök és profik is indulhatnak, a megmérettetés két korosztályban, a 30 év alattiak és fölöttiek mezőnyében zajlik.


Magyarországon eddig mindössze négy helyszín érdemelte ki a rangos Európai Örökség címet: a Zeneakadémia, a Dohány utcai zsinagóga komplexum, Szentendre városa és a soproni Páneurópai Piknik Emlékpark. Most ezekkel a helyszínekkel kapcsolatos fényképeket várnak arra az európai uniós pályázatra, amelynek célja a felsorolt címnyertes helyek szimbolikus értékeinek hangsúlyozása és ismertségének növelése. 

A versenyen minden érdeklődő amatőr és profi fotós indulhat, feltétel az angol nyelvtudás. A résztvevőket két korosztályban minősítik: fiatalok (30 év alatt, beleértve a 30-at is), illetve felnőttek (31 év felettiek). A zsűri a két korosztályból 20-20 fotót választ ki. 

A pályázat  határideje 2021. március 21. 

További információkért kattintsanak a projekt honlapjára.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek