Zsidó mindennapok Józsefvárosban 1910-1946

2021. Január 20. / 20:57


Zsidó mindennapok Józsefvárosban 1910-1946

Józsefvárosi Önkormányzat a Holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából online kerekasztal-beszélgetés keretében emlékezik a józsefvárosi zsidóság gazdag és tragikus történetére, 2021. január 27-én, szerdán este 6 órától.

józsefváros-01-27.jpg

Csatlakozzon hozzánk a Zoom segítségével közvetített eseményben, hogy élőben is tudjon kérdéseket feltenni a meghívott vendégeknek.

Beszélgetőtársak:

Kovács Éva szociológus, Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének kutatója, a 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhely és a Kutatási Dokumentációs Központ alapítója, a Wiener Wiesenthal Institut für Holocaust-Studien (VWI) akadémiai programvezetője.

Fris E. Kata, a Teleki'44 kutatás szakmai koordinátora. A kutatásról itt olvashat többet.

■ Mayer András, a Gláser Jakab Emlékalapítvány alelnöke és a Teleki Téri Mesék című filmtrilógia egyik alkotója. A filmről itt olvashat többet.

■ Erőss Gábor szociológus, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Kutatóintézetének munkatársa és Józsefváros kultúrával, környezet- és klímavédelemmel, kisebbségekkel, valamint fővárosi és nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó alpolgármestere.

Moderátor:

■ Udvarhelyi Tessza kulturális antropológus

Az esemény Facebook oldala / IDE KATTINTVA tekinthető meg

További informacióreszvetel@jozsefvaros.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek