Varga Judit: Lelkünkben 600 ezer gyertya gyúl lángra

2021. Április 17. / 22:12


Varga Judit: Lelkünkben 600 ezer gyertya gyúl lángra

A magyar kormány igazságügyi minisztere, Varga Judit a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben megemlékezik a holokauszt magyar áldozatai előtt, és elhelyezi tiszteletükre az emlékezés köveit.

A miniszterasszony a videós megemlékezésében Kertész Imre Nobel-díjas magyar író mondatait idézte  A holocaust mint kultúra – Táborok maradandósága című esszéjéből:

– A holocaust füstje hosszú, sötét árnyékot borított Európára, miközben lángjai eltakarhatatlan jelet égettek az égboltra. Ebben a kénes fényben az elbeszélés szelleme újramondta a kőbe vésett szavakat; ebbe a lidérces új fénybe állította most az ősi történetet, valósággá tette a példázatot, életre keltette az emberi szenvedésről szóló örök passiójátékot.

Varga Judit így fogalmazott: „április 16-án fekete fátyol borul a magyar emlékezetre, lelkünkben 600 ezer gyertya gyúl lángra, őrizve a remény, a béke és a szeretet törékeny fényét”. 

Az igazságügyi tárca vezetője beszédét e szavakkal zárta: „tudjuk, hogy közös megemlékezésünk által 6 millió csillag ragyog tovább az égen az idők végezetéig”. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek