Legyen világosság: Világméretű kampány keretében emlékeznek meg a Kristályéjszakáról

2020. November 08. / 13:29


Legyen világosság: Világméretű kampány keretében emlékeznek meg a Kristályéjszakáról

Az Élet Menete Alapítvány nemzetközi szervezete 2020. november 9-én, a kristályéjszaka évfordulója alkalmából felhívást intézett a világ minden táján a helyi zsidó közösségekhez, hogy egy világméretű kampány keretében emlékezzenek meg az 1938. november 9-én történt borzalmakra.

A “Legyen világosság!” elnevezésű megemlékezés úgy történik, hogy minél több zsinagógában, intézményben és otthonban égve hagyják a lámpákat a november 9-ről 10-re virradó éjszakán.

A kezdeményezéshez elsőként Izrael Állam Nagykövetsége csatlakozott, de az alapítványtól megkeresték a magyarországi zsidó közösségek vezetőit is, hogy minél több zsinagóga és imaház csatlakozzon a kampányukhoz.

„Reméljük, hogy sikerrel járunk és mindenhol a fény győzedelmeskedik a sötétség fölött” – olvasható az Élet Menete Alapítvány felhívásában.

Természetesen, csatlakozva az emlékezéshez a Mazsihisz és a BZSH fenntartású zsinagógák november 9-én este 6 órától másnap reggel 6 óráig kivilágítva lesznek, hirdetve a fény diadalát.

A szervezet egy másik kezdeményezése a közelgő évfordulóval kapcsolatban, hogy minél többen osszák meg gondolataikat a 82 évvel ezelőtti pogrom kapcsán. Ezt bárki megteheti / ERRE A LINKRE KATTINTVA, ahol eddig is már több ezren leírták, milyen érzések kavarognak a fejükben a nyolcvankét évvel ezelőtti eseményekről.

Az alapítvány egy magyar nyelvű magyarázó videót is közzé tett annak érdekében, hogy minél könnyebb legyen az eligazodás a honlapon:

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek