Az OR-ZSE is elbúcsúzott a 28 évesen koronavírus miatt meghalt hallgatójuktól

2020. November 02. / 21:57


Az OR-ZSE is elbúcsúzott a 28 évesen koronavírus miatt meghalt hallgatójuktól

Megrázta a magyar közvéleményt, hogy hétfőn egy 28 éves fiatalember is a koronavírus áldozata lett. Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) is elbúcsúzott tőle, hiszen Balogh Lajos roma aktivista az intézmény hallgatója volt.

,,Tisztelt Hallgatók!

Gyászol a szívünk.. egy hallgatónk életét vesztette a koronavírus járvány következtében. Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem első éves hallgatója volt. Emléke legyen áldott!"

Ez olvasható az OR-ZSE Facebook-oldalán a 28 évesen elhunyt Balogh Lajos roma aktivista, VIII. kerületi önkormányzati képviselő tragikus halála kapcsán. Balogh Lajos ,,Paci" önkormányzati képviselő, roma aktivista három hete került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Noha hétvégén kicsit javult az állapota, a vírus a tüdeje után a szívét is megtámadta, hétfőn hirtelen lett rosszabbul, majd kora délután elhunyt. Baloghot a VIII. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti.

 A fiatalemberről Karácsony Gergely főpolgármester is megemlékezett: „Alig hiszem el, alig találom a szavakat a megrendültségtől. 28 évesen vitte el a vírus ezt a nagyszerű fiatalembert, a legbátrabbak egyikét. Minden erejével, szóval és tettel küzdött a megkülönböztetés minden formája, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, a cigány és nem cigány magyarok együttéléséért. Balogh Lajos, a „Paci”, a civil, az aktivista, a zenész, a kultúrember. Letaglózóan rövid életében hatalmas és súlyos örökséget hagyott ránk, megfelelni neki, hitét és akaratát továbbvinni a mi kötelességünk immár. Isten veled, barátom!" – írta a főpolgármester. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek