Több száz magányos izraeli katona töltheti az őszi nagyünnepeket meleg pároknál

2016. Október 05. / 19:31


Több száz magányos izraeli katona töltheti az őszi nagyünnepeket meleg pároknál

Több száz meleg család ajánlotta fel nyilvánosan, hogy a közelgő zsidó nagyünnepek alatt befogad egy-egy magányos izraeli katonát: sokuk meghívását már el is fogadták a családjuktól távol szolgáló fiatal katonák – számol be Izrael egyik vezető angol nyelvű lapja, az ynetnews.


alma_itay.jpg
Tal és Itay Berman-Segal Almával

A youtube-on elérhető videót, amelyben az azonos nemű párok mutatkoznak be és hívják meg magukhoz az ünnepekre azokat a „magányos katonákat”, akiknek nem élnek családtagjaik Izraelben, a hadsereg egyik tartalékos tisztje tette közzé, az az Omer Nacmhani, aki tüntetéseket is szervezett nemrég azzal a céllal, hogy ismerjék el az elesett meleg katonák párjait is az elesettek közeli hozzátartozóinak.

A videón megszólaló párok között szerepel például Tal és Itay Berman-Segal is az általuk nevelt kislánnyal, Almával és elmondják, hogy nagyon szeretnének együtt ünnepelni a magányos katonák egyikével. „Remek szakácsok vagyunk” – tudatják és azt ígérik, hogy szerető, családias légkörbe érkezik majd, aki őket választja.

A meleg családok gesztusa részben válasz is az utóbbi időkben egyes vallási vezetők élesen meleg-ellenes megszólalásaira: a hadsreg kötelékében dolgozók is ütöttek meg ilyen hangot mostanában.

A több száz ajánlat jelentős részét már el is fogdták, sok magányos katona tölti majd az ünnepeket meleg pároknál és családoknál.

„Mi a meleg közösségben tudjuk, milyen érzés egyedül lenni” – mondta Nachmani és hozzátette még, hogy „senki nem érezheti ezt Izraelben az ünnepek alatt”.

Az ynetnews.com írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek