Mazsihisz: Békés és boldog ünnepet kívánunk a keresztény világnak

2022. Április 18. / 08:48


Mazsihisz: Békés és boldog ünnepet kívánunk a keresztény világnak

Keresztény embertársaink legfontosabb vallási ünnepe a mai, hiszen az általuk kétezer éve hirdetett húsvéti örömhírből fakadó hit és reménység a hitéletük talpköve. Az ábrahámita monoteizmus közös alapzatán állva, a kölcsönös megértés és elfogadás jegyében kívánunk békés és boldog húsvéti ünnepet.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa idei húsvéti közös nyilatkozata szerint „az igehirdetésünk legfontosabb célja, hogy a húsvéti örömhírből hit és reménység támadjon minden ember számára. Ez olyan, mint a hajnali napfelkelte. Éltető melege beragyog az emberi szívekbe, olyan békességet teremt, amely átjárja egész életünket, hivatásunknak és életünknek célt és értelmet ad”.

A keresztény világ mai ünnepe alkalmából a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) azt kívánja, hogy az idézett nyilatkozat szellemében legyen béke a különböző hitek, egymással szemben álló vallási nézetek és eltérő kultúrák között.  Reménykedünk abban, hogy ez a béke mihamarabb beköszönt a szomszédos Ukrajnában is, ahol ezekben a napokban és hetekben sok-sok embertársunk nélkülözi az ünnep melegét.

Keresztény testvéreinkkel együtt valljuk: csak egymás kölcsönös megértése és elfogadása teremthet jobb, szebb és örömtelibb életet az egész emberiségnek – ennek jegyében kívánunk boldog és békés ünnepet!

(Címlapkép: Napfelkelte – Plenio/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek