Kósa Lajos elhatárolódik a Jobbikos képviselő holokausztra tett kijelentéseitől

2014. Február 14. / 13:08


Kósa Lajos elhatárolódik a Jobbikos képviselő holokausztra tett kijelentéseitől

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere az önkormányzat nevében közleményében elhatárolódott el pénteken a Jobbik helyi frakcióvezetőjének holokauszttal kapcsolatos kijelentéseitől."Tiszteletben tartva az emberi méltóság és élet értékét, elhatárolódunk minden olyan kijelentéstől, amely kétségbe vonja a Holokauszt tényét, annak embertelenségét, és megkísérli történelmi súlyát, az azért vállalt felelősséget csökkenteni. Egyértelműen kijelentjük, hogy elhatárolódunk a Jobbik debreceni frakcióvezetőjének Holokausztra vonatkozóan tett méltatlan nyilatkozataitól" – olvasható Kósa Lajos MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni önkormányzati frakcióvezetője, a párt országgyűlési képviselőjelöltje korábban egy nyilvános rendezvényen – az ő megfogalmazásában "szándékos nyelvbotlásként" – "holokamu"-ként, illetve "holokaszt"-ként említette a holokausztot.

Kósa Lajos közleményében emlékeztetette arra, hogy Debrecen Önkormányzata a Debreceni Zsidó Hitközséggel közösen a Holokauszt 70. évfordulója alkalmából emlékhelyet létesít a vészkorszak debreceni áldozataira emlékezve.

A második világháború idején, a város szolgálatában álló néhány tisztviselő zsidó polgárok életét mentette meg, amelyért Debrecen város önkormányzatának képviselője 2001-ben a Yad Vashem Intézet által a néhai tisztviselőknek adományozott kitüntetést vehette át. (MTI)


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Tiszta szívből köszöntjük a Mazsihisz-BZSH idegenvezetőit!
Hírek, lapszemle
Veszprém: Emlékpark lesz a régi zsidó temető