Zsidós filmek, amiket a legjobban várunk 2019-ben

2018. December 27. / 18:55


Zsidós filmek, amiket a legjobban várunk 2019-ben

A Jewishnews összegyűjtötte azt a tíz zsidó tematikájú filmet a Netflix és az Amazon Prime kínálatából, ami a legjobbnak ígérkezik 2019-ben. Íme, a 10-es toplista a vagány háziasszonyoktól kezdve igazi Moszad-ügynökökön át kezdő gengszterekig.

10film_2019.jpg
Egyikünk (One of Us)


Erős mozi Heidi Ewing és Rachel Grady rendezésében három haszid zsidó nőről, aki kilép megszokott brooklyni közegéből, és beleveti magát a szekuláris világba. Elérhető lesz a Netflixen.

Vörös fák (Red Trees)


Marina Willer rendező édesapja az egyik tagja volt annak a mindössze tizenkét zsidó családnak, amely túlélte Prága náci megszállását a második világháborúban. A film a rendező édesapjának életét követi nyomon a háború sújtotta Kelet-Európából Dél-Amerikába. A Netflix kínálatában lesz.

A csodálatos Maisel asszony (The Marvelous Mrs Maisel)


Ennek a vígjátéknak Rachel Brosnahan a főszereplője, aki Miriam „Midge” Maisel életét követi nyomon. Izgalmas életút, hiszen Miriam az 1950-es években fiatal zsidó háziasszonyként stand-up komikusnak állt. Az Amazon Video és Amazon Prime előfizetőinek.

Amikor a hősök repülnek (When Heroes Fly)


Az Omri Givron által írt és rendezett film azoknak a veteránoknak az életéről szól, akik egy speciális kommandós egység tagjaiként vettek részt a 2006-os libanoni háborúban. A Netflixen már januártól 10-től megnézhetjük.

Csak tiszta pedigré (Forever Pure)


Ez az Emmy-díjas film a rasszista szubkultúrával foglalkozik a jeruzsálemi Beitar futballklub rajongóinak bemutatásával. Maya Zinshtein rendező a La Familia nevű, arabellenes, szélsőjobbos csoportra fókuszál. Az Amazon Video csatornáján keressük majd.

Maktub


Két kezdő gengszter, Steve (Guy Amir) és Chuma (Hanan Savyon) túlélnek egy étteremben elkövetett terrorista támadást, és ennek következtében elhatározzák, hogy radikálisan megváltoztatják az életüket. Elmennek a jeruzsálemi Falhoz, és kezdetét veszi a kaland. A többit nézzük meg a Netflixen.

Az angyal (The Angel)


Valós történet egy egyiptomi kémről, aki megmentette Izraelt. Az Uri Bar-Joseph hatalmas sikert aratott írásából készült filmet Ariel Vromen rendezte. A Netflix filmje.

Az ellenálló bankár (The Resistance Banker)


A film megtörtént eseményt mesél el: egy holland testvérpár, Walraven és Gijsbert van Hall történetét, akik Dánia náci megszállása alatt az ellenállást finanszírozták sikkasztott pénzből. Walraven van Hall 1978 óta a Yad Vashem intézet kitüntetettje. 2019-ben ez a film indul a legjobb külföldi mozinak járó Oscar-díjért Hollandia jelölésében. Keressék a Netflixen.

A legvégső bevetés (Operation Finale)


Izgalmas dráma Chris Weitz rendezésében. A film Peter Malkin Moszad-ügynök (Oscar Isaac) és egységének titkos akcióját mutatja be Adolf Eichmann (Ben Kingsley) argentinai elfogásáról. A Netflix adja majd.

Shtisel


A film egy kitalált, ultraortodox, jeruzsálemi zsidó család mindennapjait követi nyomon. A mozi egy fiúról és megözvegyült apjáról szól, akik a szigorú vallási előírások nyomása alatt keresik a szerelmet. A Netflixen keressenek rá 2019-ben.

A The Jewish News írása alapján


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Kezdetét vette az emlékezet éve
2024. Április 03. / 23:16

Kezdetét vette az emlékezet éve

Mazsihisz hírek
Szép és modern kerítést kapott a vilmányi zsidó temető