Vagabund „humanitográfia": a mindennapok képes krónikája Székesfehérváron

2022. Január 08. / 17:44


Vagabund „humanitográfia": a mindennapok képes krónikája Székesfehérváron

„Ami az agyamban volt mindvégig, amíg fényképeztem, csak szeretet és tisztelet az emberek, az emberiség általános mivolta/létezése iránt" – mondja Dunajszky Gábor, akinek a Székesfehérvári Zsidó Hitközség, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Motívum Kulturális Egyesület szervezésében nyílik  fotókiállítása a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. 


Én ezt az egészet csak úgy hívom, hogy humanitografia. Olyan szó, amit magamnak találtam ki, védjeggyel van ellátva. Ezek a képek mind vagabund módjára történt csavargásaim során készültek: a mindennapok képes krónikája ez, semmi több – fogalmaz a kiállításon látható fotókkal kapcsolatban Dunajszky Gábor a Székesfehérvár.hu portálon megjelent cikkben.

fotokialllitas01 (1).jpg

Bár majdnem mindegyik kép háborús övezetben vagy katasztrófa sújtotta területen, illetve a „harmadik világ” valamely országában született, nem látunk rajtuk támadó fegyvereket, harcokat, vagy agresszivitást.

„Az egyetlen, halvány vezérlő elv, ami az agyamban volt mindvégig, amíg fényképeztem, csak szeretet és tisztelet az emberek, az emberiség általános mivolta/létezése iránt. Más szóval fogalmazva, ezek a képek emberekről és körülményeikről beszélnek” – mondja a cikkben a fotós

A kiállítást Barna Ágnes, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke nyitja meg  január 13-án, jövő héten csütörtökön 17 órakor a székesfehérvári Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban, rajta kívül beszédet mond Simonyi Péter, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség alelnöke. A tárlat február 13-ig látogatható.

Forrás: Székesfehérvár.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek