Szalonklára – online premierrel debütál a Gólem Színház új előadóművészeti központja

2021. Január 25. / 17:33


Szalonklára – online premierrel debütál a Gólem Színház új előadóművészeti központja

Az egykoron Európa-szerte ismert divatdiktátor Rotschild Klára életét bemutató monodráma lesz az újonnan nyíló Gólem Központ első produkciója. Az előadást online mutatják be, 2021. január 28-án, csütörtökön este fél 8 órakor. 

A Gólem Színház először tart online bemutatót, ráadásul egy olyan darabról van szó, amely az újonnan nyíló Gólem Központnak az első produkciója! Az online verzió felvételére az épülő Gólem Központ termeiben került sor, melyben természetesen kis változtatások vannak, az élő előadáshoz képest.

Adott egy történelmi idő: 20. század. Adott egy nehézség: zsidó származás. Adott egy apa: szabómester. Adott egy név: Rotschild.

Minden adott körülmény ellenére Rotschild Klára nem az az ember volt, aki hagyta volna, hogy ez az összes tényező megkösse a kezét, sőt. Divat nagyasszony. Kelet Chanelje. Felnőni egy híres szabómester mellett. Bíróság. Megnyitni egy saját üzletet. Sikeressé válni. Bíróság. Párizs. Háború. Mindent elveszíteni. Kitelepítés. Újra építkezni. A rendszert mosolyogva kijátszani. A konkurenciát legyűrni. Titónénak ruhát készíteni. Külföldi vevőknek varrni. Évente többször Párizsba utazni. Tervezni. Eladni. Tervezni. Eladni. Tervezni. Egyedül. Ez az igaz történetek által inspirált fiktív dráma egy alternatív olvasatot mutat a divatnagyasszony Rotschild Klára életéről.

A darabot Németh Virág írta és Borgula András rendezte, Rotschild Klárát Sipos Vera játssza. 

A bemutató január 28-án, csütörtökön 19:30 órakor lesz online látható. Jegyeket erre a linkre kattintva lehet megvásárolni. 

Az online bemutató után exkluzív beszélgetésre várják a nézőket az alkotókkal, Németh Virággal és Borgula Andrással, illetve a színésznővel, Sipos Verával.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Megjelent a nyíregyházi Sófár legújabb száma
Zsidó világ
PészahFeszt 5784 / 2024
2024. Március 29. / 08:55

PészahFeszt 5784 / 2024

Zsidó világ
Tanszéder a Rumbi Tanházzal
2024. Április 21. / 20:24

Tanszéder a Rumbi Tanházzal