Magyar színészek az új Anne Frank-filmben

2022. Február 07. / 12:35


Magyar színészek az új Anne Frank-filmben

Már Magyarországon is elérhető a Netflix kínálatában a streamingszolgáltató óriáscég saját gyártásában tavaly forgatott holland produkció, a Legkedvesebb barátnőm, Anne Frank című filmdráma. A két lány, Hannah Goslar és Anne Frank gyerekkori barátságát és szenvedését megörökítő alkotásban több magyar színészt is láthatunk. 

A Legkedvesebb barátnőm, Anne Frank című, 103 perces holland filmdráma az 1997-ben megjelent Memories of Anne Frank: Reflections of a Childhood Friend (Anne Frank emlékezete: Egy gyerekkori barát feljegyzései) című könyv filmes adaptációja. 

A könyv Hannah Goslar visszaemlékezéseit tartalmazza, aki a barátnőjével, Anne Frankkal ellentétben túlélte a vészkorszakot, majd Alison Leslie Gold amerikai írónőnek mesélte el élményeit. A filmben tehát Hannah Goslar emlékein keresztül ismerhetjük meg a naplója által világhírűvé vált mártír életét Ben Sombogaart rendezésében. 

drámában Hannah Goslart Josephine Arendsen, míg Anne Frankot Aiko Beemsterboer alakítja, azonban a filmben magyar művészek is feltűnnek: egy lágerbeli zsidó nő, Mária szerepében Jordán Adélt látjuk, egy másik, Éva nevű zsidő nőt Szalontay Tünde alakít, míg Trill Zsolt egy náci katonát játszik. 

SZEREPLŐK 
Josephine Arendsen (Hannah Goslar); Aiko Beemsterboer (Anne Frank); Roeland Fernhout (Mr. Goslar); Lottie Hellingman (Mrs. Goslar); Stefan de Walle (Mr. Frank); Jordán Adél (Mária); Szalontay Tünde (Éva); Björn Freiberg (Bruno). 


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek