Lefkovicsék gyászolnak filmvetítés és közönségtalálkozó a Bálint Házban

2024. Május 28. / 14:38


Lefkovicsék gyászolnak filmvetítés és közönségtalálkozó a Bálint Házban

A magyar és héber nyelven készült kortárs zsidó nagyjátékfilmet 2024. május 30-án, csütörtökön este 7 órakor tekinthetik meg a Bálint Házban. A filmvetítés után a rendező, a producer és a vallási tanácsadó mesél a filmről. Beszélgetni fogunk többek között a gyászról, a zsidóság helyzetéről a 21. században, illetve sok másról, ami ezen a váratlan családi találkozáson a szemünk elé tárul. Belépőjegy ára: 1000 forint.

Turai Barna beszélgető partnerei a vetítés után: Ausztrics Andrea – producer, Breier Ádám – rendező, Cseh Viktor – vallási tanácsadó. 

lefkovicsék-bálintház.jpg

Keserédes dramedy a gyászról, a családról és arról, hogy mindig mindenkinek igaza van.

Breier Ádám első mozifilmjében Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Rendezte: Breier Ádám | Írta: Breier Ádám, Csaba Bálint | Operatőr: Dévényi Zoltán | Vágó: Gotthárdi Balázs | Zene: Márkos Albert | Producer: Kázmér Miklós, Felszeghy Ádám, Ausztrics Andrea | Főszereplők: Szabó Kimmel Tamás, Bezerédi Zoltán, Máhr Ágnes, Leo Gagel, Váradi Roland, Török András, Kardos Róbert, Tamar Amit-Joseph.

Az eseményt a JCC Budapest – Bálint Ház szervezi.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek