Kint sincs senki / There’s nobody out there

2020. Január 20. / 18:14


Kint sincs senki / There’s nobody out there

Második világháborús interjúk alapján készít színházi előadást középiskolásokkal a Személyes történelem produkció 2020. január 26-án és 27-én, a Nemzetközi Holokauszt Emléknapon a Kőleves vendéglőben.

A programban résztvevő fiatalok olyan holokauszt túlélőkkel, időskorú budapesti lakosokkal beszélgethetnek, akiknek még saját emlékeik vannak a háború idejéről. Az ő történeteik alapján, a fiatalok részvételével rendez helyspecifikus színházi előadást Kallós Viola és Borbás Gergő az egykori budapesti gettó területén. Az előadás helyszínei közt színházi séta keretében kísérik végig a közönséget.
Az előadás célja, hogy a bemutató estéire láthatóvá tegye a kortárs környezetben az emlékezés képeit és így olyan közösségek számára is elérhetővé tegye a megemlékezést, akik számára az kevésbé közeli és magától értetődő. Különösen aktuális gesztus ez a Holokauszt 75. évfordulóján.
Az előadás a Személyes történelem program keretében született, amely második éve valósul meg Budapesten a holland Theater Na de Dam produkció támogatásával.

Idén, a január 27-i Nemzetközi Holokauszt Emléknaphoz kapcsolódva másik 5 európai nagyvárosban valósul meg hasonló ifjúsági program: a színházi megemlékezéséhez kapcsolódik egy-egy csoport fiatal Prágában, Amszterdamban, Koppenhágában, Brüsszelben és Berlinben.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki nyitott a generációk közötti párbeszédre és személyes történetekre épülő rendhagyó színházi előadásra!

Előadók: Kardos Kíra, Czivinger Adriána Kíra, Azary Kitti, Krity Virág, Nagy Nóra Alma, Tóth Bálint Gábor, Gomaa Camelia, Zemen Gergő, Lehel Fanni, Penke Amina, Erdősi-Szűcs Veronika, Lengyel Anna, Reinhardt Bora, Mezei Luca, Lengyel András, Somogyi Dalma, Szuszky Gergő, Búzási Kamilla

Rendező: Kallós Viola
Rendezőasszisztens és produkciós vezető: Borbás Gergő
Dramaturg, konzulens: Linda Bosch
Produkciós asszisztens: Csatár Eszter, Hámor Anna
Programvezető: Kallós Viola

Kommunikációs partner: JCC Budapest - Bálint Ház
Támogatók: Theater na de Dam, Itt és Most Társulat, JCC Budapest - Bálint Ház

Jegyvásárlás: www.szemelyes-tortenelem.eu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek