Ínyencfalat kultúrára éheseknek: beszélgetés Farkas István művészetéről

2020. Január 30. / 14:49


Ínyencfalat kultúrára éheseknek: beszélgetés Farkas István művészetéről

A nagy magyar zsidó festő, Farkas István (1887-1944) munkásságáról rendeznek kerekasztal-beszélgetést a Magyar Nemzeti Galériában február 2-án, ezen a héten vasárnap 11 órától. Résztvevők: Winkler Nóra, Topor Tünde, Kolozsváry Marianna kurátor, Lénárt András történész és Spiró György író, költő, műfordító.


Farkas István az első világháború utáni magyar modernizmus egyik legeredetibb alkotója volt. A magyar és a francia műkritika egyaránt koruk egyik jelentős művészének tekintette, akinek látásmódja, képi világa, technikai igényessége, felkészültsége, kísérletező kedve egyedülálló volt a kortársai között.

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Nemzeti Galériában Kihűlt világ címmel ezekben a hetekben látható az a kiállítás, amelyen a művész saját munkái mellett mesterei és egyes kortársai munkái is láthatók. A március elsejéig megtekinthető kiállításra – a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményén kívül – öt külföldi és tizenegy hazai gyűjteményből érkeztek alkotások. 

A mártírhalált halt művész munkásságáról a tárlathoz kapcsolodóan kerekasztal-beszélgetést rendeznek február 2-án, vasárnap délelőtt 11 órától, amelyen Winkler Nóra, Topor Tünde, Kolozsváry Marianna kurátor, Lénárt András történész és Spiró György író, költő, műfordító beszél erről a rendkívüli festőművészről. A rendezvény helyszíne a nemzeti galéria C épületének első emeleti kupolatere. 

Jegyek korlátozott számban kaphatók a múzeum jegypénztárában, vagy a Jegymester.hu oldalon ide kattintva

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek