Fuchs Jenő: Az első ember – Premier filmvetés a Goldmark teremben

2019. November 27. / 13:25


Fuchs Jenő: Az első ember – Premier filmvetés a Goldmark teremben

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) sok szeretettel meghívja Önt, Dr. Kiss Gergely, Czinke Gyula és Fischer Gábor „Fuchs Jenő: az első ember” című 50 perces dokumentumfilmjének premier vetítésére, amely 2019. december 10-én, kedden este 6 órakor lesz a BZSH-Goldmark teremben (Budapest, VII., Wesselényi u. 7.)

Fuchs Jenőt (1882-1955) több tekintetben is kivételes sportolóként tartja számon a magyar és egyetemes sporttörténet: ő volt Magyarország első olimpiai bajnoka kardvívásban, továbbá azon kevesek egyike is, aki négyszer érdemelte ki az olimpiai aranyat. Kivételes tehetségének tanúbizonysága, hogy világraszóló eredményeit úgy érte el, hogy közben egyetlen sportegyesületnek, klubnak vagy szervezetnek sem volt tagja. Örök kívülálló volt, és az is maradt a magyar sport legnagyobb dicsőségére.

E páratlan egyéniség életét eleveníti föl a róla szóló dokumentumfilm, amelynek alkotói között van Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint Czinke Gyula és Fischer Gábor. Fuchs Jenőt a filmben Orosz Ákos, a Vígszínház művésze kelti életre. 

01.jpg

A december 10-i bemutató különlegessége, hogy a filmet a nagyközönség csak a jövő évben láthatja a Duna Televízióban és a Heti TV-ben. 

A belépés ingyenes, de a limitált férőhelyek száma miatt előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni 2019. december 8-ig lehet az esemeny@bzsh.hu e-mail címen.

A film a Budapesti Zsidó Hitközség és a Dohány Alapítvány valamint az MTVA Mecenatúra, a Magyar Vívó Szövetség, a Budapesti Értéktőzsde, támogatásával készült.

Szeretettel várjuk!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek