Egy kis komolyzene a hőségben: Offenbach és Magyarország

2021. Július 05. / 14:30


Egy kis komolyzene a hőségben: Offenbach és Magyarország

A JCC Budapest – Bálint Házban működő Bársony Ági zenei filmklub következő vendége Bozó Péter zenetörténész lesz, aki a zsidó származású francia zeneszerző, Jacques Offenbach magyarországi vonatkozásairól és fogadtatásáról beszél majd. A rendezvény július 7-én, szerdán délután 4 órakor kezdődik, és még mindig online.


A filmklub immár 13 éve jelentkezik a Bálint Ház Salom Klubjában havi rendszerességgel. Minden alkalommal valamilyen komolyzenei téma kulisszatitkaiba avat be minket a klub programtartója Bársony Ágnes zenei szerkesztő.

A következő rendezvény vendége Bozó Péter zenetörténész  lesz július 7-én, délután 4 órától. Bozó Péter – akinek nemrég jelent meg kötete a nayg francia zeneszerzőről – Jacques Offenbach magyarországi vonatkozásairól beszél majd. Előadásában bemutatja a korabeli budapesti színházi életet, képet kapunk az operett világáról, és megismerjük, hogyan fogadta a magyarországi közönség Offenbach újszerű muzsikáját, pikáns történeteit. Természetesen nem maradnak el a szerző népszerű zeneműveinek vidám, vérpezsdítő részetei sem. 

Regisztrálni ezen a linken lehet.

(Forrás: JCC Budapest – Bálint Ház)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek