Dés László Prima Primissima díjas, szívből gratulálunk!

2019. December 09. / 11:49


Dés László Prima Primissima díjas, szívből gratulálunk!

Ilyen egy zseni – mondta róla barátja, Esterházy Péter, s ezt a véleményét csak megerősíthetjük. A nemzetközi hírű jazz zenész  a Kossuth- és Liszt díja mellé most magyar zeneművészet kategóriában kiérdemelte a Prima Primissima díjat is, amely jobb helyre nem is kerülhetett volna.


Egy ország ismeri a melódiáit évtizedek óta, hiszen több mint negyven filmhez írt zenét, többek között olyan kasszasikerekhez, mint a Szerelem első vérig vagy a Sose halunk meg, a színházakban pedig folyamatosan telt házzal megy a Valahol Európában, A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk című musical, amelyeket zeneszerzőként jegyez. Igaz, muzsikusnak is zseniális, a szaxofonjával csodákat művel – híres az improvizatív játékáról.

Intellektuális, finom, szenzibilis zene, így lehetne leírni azt a Dés-féle világot, amely azonnal felismerhető. A bevezetőben említett Esterházy Péterrel igen sokat dolgozott együtt, ő volt az, aki a nagybeteg író utolsó, Vörösmarty téri fellépésén szaxofonozott. Az Örömóda motívumaira improvizált, a közönség pedig egy emberként sírt. Egyvalakinek nem folytak a könnyei: a Dés László mellett álló Esterházynak, aki földöntúli mosollyal hallgatta a zenét. 

Így maradnak meg együtt az örökkévalóságnak: egy szaxofonszóló hangjaival kísért, varázslatos képben, amelynek fényét nem is a koranyári nap, hanem a szeretet ragyogása adja. 

Szeretettel gratulálunk Dés Lászlónak és az összes többi díjazottnak

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek