Balázs Fecó: életműkoncert a Szegedi Új Zsinagógában

2019. Október 03. / 12:00


Balázs Fecó: életműkoncert a Szegedi Új Zsinagógában

Szerző: Deák Andrea

Érints meg még egyszer címmel a Szegedi Új Zsinagógában ad életműkoncertet ma este Balázs Fecó. A Kossuth-díjas zenész, énekes, dalszerző a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál keretében lép fel.


„Mindig szerettem Szegeden fellépni. Csodálatos környezetben, egy nagy létszámú zenekarral fogok játszani. Lesznek köztük új kollégák is, és a mögöttem lévő ötven év emlékeit próbálom a színpadon visszaadni” – mondta Balázs Fecó az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Mint fogalmazott, számára a dalok jelentik a közös nyelvet a közönséggel, ezekben van az erő. Kiemelte, hogy dalait barátja és alkotótársa, Horváth Attila szövegei hozták csodálatos szinkronba. Beszámolt arról, hogy október 3-i szegedi műsorában az 1967-es Neotontól a tavalyi Korál-koncertig minden benne lesz, ami vele és a zenekarával kapcsolatos.

„A templomok, a zsinagógák misztikus jelleget adnak az előadónak. Különös érzés lesz itt fellépni, más környezetben szólalnak meg a dalok és ezt a közönség is érzi. Akárcsak a harminc éve tartó sitkei kápolna melletti koncertek esetében” – jegyezte meg.

Balázs Fecó azt mondta, számára a zene a legjobb terápia, bármit is mondanak az orvosok. Hozzátette: drukkol Demjén Rózsinak, hogy mielőbb felépüljön és még az idén színpadra lépjen.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
Amerika első zsidó elnöke: lehet, hogy nem most lesz
Élet + forma
Megérkeztek a Kóser Delibe az idei pészachi termékek

Kommentek