Alex Bornstein a zsidó nagyijának ajánlotta második Emmy-díját

2019. Szeptember 24. / 10:58


Alex Bornstein a zsidó nagyijának ajánlotta második Emmy-díját

A csodálatos Mrs. Maiselben szereplő Alex Bornstein ismét Emmy-díjat kapott a sorozatban megformált Susie Myerson szerepében nyújtott alakításáért. A magyar származású amerikai zsidó színésznő a holokauszttúlélő nagymamájának ajánlotta az elismerést.


A The Marvelous Mrs. Maisel (A csodálatos Mrs. Maisel) című amerikai sorozat egyik mellépszereplője Alex Bornstein, aki immár a második Emmy-díját gyűjtötte be a minap megrendezett díjátadó ceremónián. A szériában Susie Myersont alakító, 48 éves színésznő az Emmy-díj átvétele után elmesélte a nagymamája megmenekülésének történetét. 

bornstein.jpgAlex Bornstein Susie Myerson szerepében

Mint mondta, a nagymamája közel volt ahhoz, hogy belelőjjék egy gödörbe, de megkérdezte az egyik őrt, hogy mi történne, ha kiállna a sorból? A katona azt válaszolta a nőnek, hogy nekem nem lenne szívem lelőni téged, de valaki megteszi. Ezt hallva a nő kiállt a sorból, s így megmenekült. „Ennek köszönhető, hogy én most itt vagyok, s a gyermekeim is itt vannak”, mondta Alex Bornstein, majd hozzátette: „szóva álljanak ki a sorból, hölgyeim, álljanak ki!” 

A színésznő magyar édesanyja az 1950-es években vándorolt ki Amerikába, neki köszönhetően Alex Bornstein valamelyest beszél magyarul. A tavalyi Emmy-díja átvételekor magyarul mondott köszönetet az édesanyjának.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek