Értesítés a Holokauszt Túlélő Házastársi Alap támogatásáról

2020. Február 18. / 12:00


Értesítés a Holokauszt Túlélő Házastársi Alap támogatásáról

A Jewish Material Claims against Germany a német kormánnyal történt sikeres tárgyalás alapján 2020. január 1-től megnyitotta a jelentkezést a Holokauszt Túlélő Házastársi Alap támogatásaira.

A támogatásra azok jogosultak, akiknek az elhunyt házastársa zsidó a származás miatt elszenvedett náci üldöztetés jóvátételeként CEEF Article 2 nyugdíjban (a köznyelvben Claims nyugdíjban) részesült.

A támogatás visszamenő hatályú. Sem a házastárs elhunytának időpontja, sem az életben lévő házastárs vallási hovatartozása nem befolyásolja a jogosultságot.

Mindazok a házastársak, akiknek jelentkezését elfogadták, három alkalommal részesülnek 1539 EURO negyedévi támogatásban.

Részletes angol nyelvű ismertetés a Claims Conference honlapján ide kattintva olvasható, ugyaninnen letölthető az angol, német, héber, orosz vagy francia nyelvű jelentkezési lap is, amely minden szükséges információt tartalmaz.

A Claims Conference csak az általa megadott idegen nyelvű kérdőíveket fogadja el. Segítségképpen az ívet lefordítottuk magyarra.

KITÖLTÉSI SEGÍTSÉG AZ IDEGENNYELVŰ ADATLAPHOZ

FIGYELEM: kérjük, hogy a magyar nyelvű ívet csak kitöltési útmutatóként használja, válaszait az idegen nyelvű ívre írja rá!

Hasznos tanácsok a jelentkezéshez:

1. / Az ívet nyomtatott nagy betűkkel töltse ki!

2. / Készítse össze a szükséges mellékleteket! Ezek:
Az elhunyt házastárs halotti anyakönyvi kivonatának másolata.
A jelentkező személyi igazolványának fénymásolata.
Bármely okmány, amely igazolja, hogy a jelentkező az elhunyt halálának időpontjában vele házastársi kapcsolatban élt. Ha a jelentkező más nevet visel, mint amelyik a házassági dokumentumon szerepel, csatolni kell a névváltoztatásról szóló iratot is.

3. / Hitelesíttesse a jelentkezési anyagot! A hitelesítésre javasoljuk a MAZSIHISZ Szertartási Osztályát (Budapest, VII. Síp utca 12. I. emelet), hétfő-péntek 8:00-11:30 óra között.  Telefonszám: 06-1 413-5526 vagy 06-1 413-5581).
További hitelesítő szervek: a helyi német konzulátus, bankfiók, közjegyző, önkormányzati hivatal vagy Izrael Állam valamelyik kormányzati hivatala.

4. / A saját kezűleg aláírt ívet a mellékletekkel együtt postázza a jelentkezési ív utolsó oldalán található postacímek bármelyikére! E-mailen ne küldjön anyagot!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Róna József szobrászművész halálának évfordulójára
Élet + forma
Ma 85 éves Woody Allen, a legnagyobb
2020. December 01. / 13:30

Ma 85 éves Woody Allen, a legnagyobb

Megemlékezések
Ma van Bächer Iván író, újságíró halálozási évfordulója

Kommentek