Átadta megbízólevelét az államfőnek Jakov Hadas-Handelsman, Izrael új nagykövete

2020. Január 03. / 14:34


Átadta megbízólevelét az államfőnek Jakov Hadas-Handelsman, Izrael új nagykövete

Átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek pénteken délelőtt Jakov Hadas-Handelsman, Izrael állam új budapesti nagykövete.  A diplomata azt mondta az államfőnek: „örömmel nézek a szoros együttműködés elébe Excellenciás úrral és Magyarország kormányával, hogy népeink javát szolgáljuk, és közös érdekeinket megvalósítsuk”.


Áder János köztársasági elnök január 3-án, pénteken délelőtt a Sándor-palotában fogadta Jakov Hadas-Handelsmant, Izrael új magyarországi nagykövetét, aki átadta megbízólevelét az államfőnek. 

nagykövet.jpgAz államfő átveszi a megbízólevelet a nagykövettől (Fotó: MTI)

A megbízólevél átadása után a köztársasági elnök és a nagykövet biztosították egymást a Magyarország és Izrael közti jó kapcsolatokról, továbbá tárgyaltak arról is, hogy miként lehetne ezeket a kapcsolatokat közös projektekben tovább erősíteni a fenntarthatóság és a környezetvédelem területén. 

A találkozón Jakov Hadas-Handelsman azt mondta Áder Jánosnak: „megtiszteltetés számomra, hogy Izrael állam nagyköveteként szolgálhatok Magyarországon. Örömmel nézek a szoros együttműködés elébe Excellenciás úrral és Magyarország kormányával, hogy népeink javát szolgáljuk, és közös érdekeinket megvalósítsuk”. A nagykövet a találkozó után a Hősök terén koszorút helyezett el az Ismeretlen Katona sírjánál.

nagykövet3.jpgA nagykövet megkoszorúzza az Ismeretlen Katona sírját (Fotó: Mayer András)

(Címlapkép: Izraeli Nagykövetség)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma van a ferihegyi terrortámadás évfordulója

Kommentek