A Szír káosz hatása Jeruzsálemtől Budapestig címmel szervez konferenciát a Kidma

2019. November 18. / 12:33


A Szír káosz hatása Jeruzsálemtől Budapestig címmel szervez konferenciát a Kidma

A Szíriát érintő nagyhatalmi játszmák a közelmúltban további jelentős átrendeződést eredményeztek, ami jó alkalom arra, hogy a Kidma minikonferenciát szenteljen a történéseknek, 2019. november 19. (kedd), este 6 órától az Izraeli Kulturális Intézetben (Budapest VI. ker., Paulay Ede u. 1.) Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Kidma, mint Izrael fókuszú szervezet, az Izraeli Kulturális Intézettel (IKI) együttműködésben arra tesz kísérletet, hogy e bonyolult helyzetet megvilágítsa.

A 2011 óta tartó polgárháború megannyi fordulata után talán a végkifejlet felé tart, de nagyon nem mindegy, hogy ez mit hoz Izraelnek, vagy épp Európának.

Az Asszad rezsim stabilizálódása az orosz beavatkozás révén, Irán agresszív regionális térnyerése, az Egyesült Államok kivonulása, a török benyomulás és ezzel párhuzamosan a kurdok visszaszorulása mind-mind olyan történés, amelyek alapjaiban érintik Izrael biztonsági helyzetét. Mint ahogy a 2015-ös nagy menekült válság óta a szíriai történések közvetlenül kihatnak Európa és benne Magyarország politikai mozgásaira is.

Részletes program és az eseményre történő regisztrációért kattintson ide  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek