Magyar siker Izrael legrangosabb fotós versenyén

2019. December 20. / 10:01


Magyar siker Izrael legrangosabb fotós versenyén

Kallos Bea, az MTI fotósa első díjat nyert Beduin hétköznapok című fotósorozatával társadalom-közösség kategóriában az Edut Mekomit (Helyi tanúságtétel) című megmérettetésen, amely Izrael legrangosabb fotós versenye. 


A pályázatot 2003 óta rendezik meg minden évben hét kategóriában. A megmérettetésre évente több mint háromszáz fotós küldi be több mint tízezer képét, amelyekből a legjobbnak ítélt mintegy kétszázat mutatják be Tel-Avivban, együtt a World Press verseny utazó kiállításával.

Társadalom-közösség kategóriában Kallos Bea, az MTI fotósa nyerte el az első díjat Beduin hétköznapok című sorozatával. A képek 2018 novembere és 2019 augusztusa között egy beduin családnál készültek Jeruzsálemtől mintegy 60 kilométerre, a Júdeai sivatagban. Az első díj mellett a környezet-természet kategóriában kurátori elismerést kapott a háztartások műanyaghasználatát bemutató képeiért. Fotói a következő hetekben láthatóak lesznek a győztesek számára évente megrendezett kiállításon Tel-Avivban, az Erec Múzeumban. Kallos Bea harmadik éve él Izraelben. Korábban az MTI fotósaként dolgozott Budapesten, és továbbra küld képeket Izraelből. 

kallos.jpgKallos Bea (MTI) egyik képe a nyertes sorozatból

„Korábbi munkáimban is foglalkoztatott a gyerekek sorsa, és ebben a sorozatban is az ő történetükön át próbálom bemutatni, hogy milyen ma, 2019-ben egy hagyományos, nomád állattartással foglalkozó, a mi értékrendünk szerinti civilizációtól távoli helyen élő családban az élet” – mondta Kallos Bea.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek