Magyar siker Izrael legrangosabb fotós versenyén

2019. December 20. / 10:01


Magyar siker Izrael legrangosabb fotós versenyén

Kallos Bea, az MTI fotósa első díjat nyert Beduin hétköznapok című fotósorozatával társadalom-közösség kategóriában az Edut Mekomit (Helyi tanúságtétel) című megmérettetésen, amely Izrael legrangosabb fotós versenye. 


A pályázatot 2003 óta rendezik meg minden évben hét kategóriában. A megmérettetésre évente több mint háromszáz fotós küldi be több mint tízezer képét, amelyekből a legjobbnak ítélt mintegy kétszázat mutatják be Tel-Avivban, együtt a World Press verseny utazó kiállításával.

Társadalom-közösség kategóriában Kallos Bea, az MTI fotósa nyerte el az első díjat Beduin hétköznapok című sorozatával. A képek 2018 novembere és 2019 augusztusa között egy beduin családnál készültek Jeruzsálemtől mintegy 60 kilométerre, a Júdeai sivatagban. Az első díj mellett a környezet-természet kategóriában kurátori elismerést kapott a háztartások műanyaghasználatát bemutató képeiért. Fotói a következő hetekben láthatóak lesznek a győztesek számára évente megrendezett kiállításon Tel-Avivban, az Erec Múzeumban. Kallos Bea harmadik éve él Izraelben. Korábban az MTI fotósaként dolgozott Budapesten, és továbbra küld képeket Izraelből. 

kallos.jpgKallos Bea (MTI) egyik képe a nyertes sorozatból

„Korábbi munkáimban is foglalkoztatott a gyerekek sorsa, és ebben a sorozatban is az ő történetükön át próbálom bemutatni, hogy milyen ma, 2019-ben egy hagyományos, nomád állattartással foglalkozó, a mi értékrendünk szerinti civilizációtól távoli helyen élő családban az élet” – mondta Kallos Bea.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma volna 110 éves Faludy György
2020. Szeptember 22. / 14:37

Ma volna 110 éves Faludy György

Mazsihisz hírek
Fontos: további két hétre zárva maradnak budapesti zsinagógáink
Kultúra
Ellenséged vesztének ne örülj!
2020. Szeptember 23. / 16:01

Ellenséged vesztének ne örülj!

Kommentek