Lelőtték a palesztin terroristát, aki tegnap este gyilkolt Tel-Avivban

2022. Április 08. / 10:54


Lelőtték a palesztin terroristát, aki tegnap este gyilkolt Tel-Avivban

Órákig tartó hajtóvadászat után a Sabak belbiztonsági szolgálat és a Jamam terrorelhárító egység fegyveresei ma hajnalban tűzharcban lelőtték Ra’ad Hazem 28 éves palesztin terroristát, aki tegnap este a tel-avivi Dizengoff utcában meggyilkolt két 27 éves izraeli fiatalembert: Tomer Moradot és Ejtam Maginit.

Azonosították a terrortámadás két áldozatát, lelőtték a palesztin terrorista támadót, Mahmúd Abbász pedig elítélte a támadást – írja az izraeli magyar nyelvű Új Kelet hírportál.

A két áldozat Tomer Morad és Ejtam Magini volt, mindketten 27 éves fiatalemberek Kfar Szavából. Az őket meggyilkoló palesztin terroristát – aki egy mecset közelében bújt el Jaffón – a Sabak belbiztonsági szolgálat és a Jamam terrorelhárító egység tagjaival vívott tűzharcban péntek hajnalban ölték meg egy masszív, órákig tartó hajtóvadászatot követően.

A Sabak belbiztonsági szolgálat szerint a terrorista illegálisan tartózkodott Izraelben. A Sabak továbbá megjegyezte: a 28 éves  terrorista, Ra’ad Hazem (aki a Palesztin Hatóság területen lévő Dzseninből származott) nem köthető egyertelműen terrorszervezethez és korábban nem követett el biztonsági bűncselekményeket.

A Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász a palesztin hírügynökségnek adott nyilatkozatában elítélte a tel-avivi terrortámadást. „Izraeli és palesztin civilek meggyilkolása csak további eszkalációhoz vezet, amikor a ramadán idején próbáljuk stabilizálni a helyzetet”.

Naftali Bennett miniszterelnök utasította a biztonsági erőket, hogy vizsgálják meg, hogy a terrorista hozzátartozóinak köze volt-e a támadáshoz, közölte hivatala. Bennett azután adta ki a parancsot, hogy az esti halálos támadást követően pénteken találkozott a legmagasabb biztonsági vezetőkkel.

Joáz Hendel kommunikációs miniszter bírálta a helyi média működését az esti terrortámadás során.  Mint mondta: „Egy anyának nem szabadna néznie, ahogy fia egy terrorista után kutat az otthonokban… Izrael népének nem szabadna hallgatnia a rendőrség és az izraeli hadsereg közötti rádióüzeneteket, és semmiképpen sem szabadna élő felvételeket néznie a műveleti szobából – ami tegnap történt, az átlépett egy határt.”

A kommunikációs minisztert az késztette megszólalásra, hogy miközben a rendőrség a terroristát kereste, az izraeli média munkatársai gyakran szorosan a biztonsági erők mögött voltak, és előfordult, hogy ellenőrizetlen információkat osztottak meg annak ellenére, hogy többször is felszólították őket a műveleti terület elhagyására.

Az Új Kelet teljes cikke itt olvasható, míg tegnap esti helyszíni beszámolónkat ezen a linken találják.

(Címlapkép: Terrorelhárítók a gyilkosság helyszínén. Fotó: Noam Revkin Fenton/Flash90)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek