Jeruzsálem, ahogyan még sohasem láttuk

2019. Július 16. / 16:48


Jeruzsálem, ahogyan még sohasem láttuk

A napokban különleges építmények jelentek meg Jeruzsálem utcáin: ódon ablakokból és régi ablakkeretekből összeállított installációk, amelyek révén egy régi, mégis új Jeruzsálem bontakozik ki. A sors fintora, hogy éppen maga az ötletgazda, Yoram Amir az, aki már nem láthatja a „régi-új várost”, hiszen márciusban elhunyt.


Július 7-e óta láthatók Jeruzsálemben – többek között a Gan HaSus kertben, a King George utcán, vagy a WeWork and Bezalel utca között – azok a furcsa installációk, amelyek az idén márciusban gyors lefolyású halálos betegségben elhunyt Yoram Amir gyűjteményéből származnak.

500-fenêtres-pas-comme-les-autres-768x641.jpg

A művész-aktivista mintegy 2000 ablakkeretet és ablakot gyűjtött össze Jeruzsálemben olyan épületekből, amelyek a modern városnegyedek kialakítása miatt már nem állnak.Yoram Amir ötlete nyomán két barátja, Itamar és Lior Peleg állított össze mintegy 500 ablakkeret fölhasználásával olyan építményeket, amelyek valójában csak nyílászárókból állnak. Színesek, szépek, eredetiek és egyediek, sőt, Yoram Amir egykori elképzeléseinek megfelelően ezek a „régiségek” nagyon is beleillenek a modernségbe.

Az Ablaksztorik című projekt a Mekudeshet Fesztivál keretében jött létre, az érdekes építmények egészen sokáig, szeptember 21-ig láthatók. Ha addik valaki Jeruzsálembe látogat, ezeket ki ne hagyja!

Forrás: Coolamnews.comThe Times of Israel

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek