Pár zsidó dolog Kamala Harris életéből

2020. Augusztus 12. / 12:49


Pár zsidó dolog Kamala Harris életéből

Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje az 55 éves Kamala Harris kaliforniai szenátort jelölte az alelnöki posztra. A Jweekly összeszedte azokat a dolgokat, amiket a zsidósággal kapcsolatban tudni kell az indiai és jamaikai gyökerű amerikai politikusról, akit sokan már az Egyesült Államok következő elnökeként emlegetnek. Az egyik legfontosabb tény, hogy a férje zsidó.


Kamala Harris édesanyja Indiából, édesapja pedig Jamaikából származott, ő maga azonban már az Egyesült Államokban született. Ügyvédként dolgozott, majd a politikai életbe vezetett az útja, 2017 óta ő Kalifornia szenátora. Az Észak-kaliforniai Zsidó Újság (The Jewish News of Northern California – Jweekly) összeszedte róla azokat a dolgokat, amik a zsidósággal kapcsolatosak.

Poharat törtek az esküvőn: Kamala Harris férje a zsidó Douglas Emhof, a pár egy vakrandin találkozott San Franciscoban a barátaik közvetítésével. 2014-ben házasodtak össze, és zsidó szokás szerint összetörtek egy poharat. 

Adománygyűjtés izraeli fásításra: Az American Israel Public Affairs Committee-nek 2017-ben azt nyilatkozta, hogy gyerekkorából szeretettel emlékezik azokra a zsidó adomángyűjtésekre, amelyek Izraelben ültetendő fákra gyűjtöttek pénzt. Évekkel később, amikor Izraelbe látogatott, a saját szemével láthatta, hogy az erőfeszítés meghozta a gyümölcsét és a sivatag tényleg zöldbe borult.

A „nővérei” zsidók: De persze politikai értelemben vett „nővérekről” van szó, két előző kaliforniai szenátor asszonyról, Barbara Boxerről és Dianne Feinsteinről, akik után Kamala Harris megmérkőzhetett a szenátori posztért a republikánusok jelöltjével.

(Címlapkép: Kamala Harris 2018-ban. Fotó: JTA-Chip Somodevilla-Getty Images)

A Jweekly.com cikke alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek