Ma átadták a felújított makói zsinagógát

2020. Augusztus 27. / 17:42


Ma átadták a felújított makói zsinagógát

Ünnepélyes keretek között adták át ma a kívül-belül megszépült makói ortodox zsinagógát. Dr. Kunos Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója a Rádió 7-nek elmondta: a Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon elnevezésű projekt keretében valósulhatott meg ez a beruházás. 


A több települést is érintő fejlesztés-sorozatot összesen 1,4 milliárd forintból azzal a céllal hozták létre, hogy megmentsék a magyarországi zsidó kulturális emlékeket, illetve ezt követően bekapcsolják a turisztikai hálózatba. Dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató kiemelte: Makón ennek kapcsán újították fel korábban a jángori zsidó temetőhöz vezető utat, most pedig az ortodox zsinagógát tették rendbe és bővítették ki egy látogatóközponttal, illetve egy emlékudvarral.

Kunos Péter a rádiónak elmondta: ahogy minden városban, így Makón is azt szeretnék, ha a nagyobb ünnepekre hazatérő zsidók megfelelő körülmények között emlékezhessenek, illetve a más vallásúak pedig megismerjék a zsidó hagyományokat, kultúrát. Az avatáson köszöntőt mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester és Urbancsok Zsolt, a Dr. Kecskeméti Ármin Baráti Társaság elnöke.

FORRÁS: RÁDIÓ7

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
A sokhangú ember: Nógrádi Gergely 50 éves
Mazsihisz hírek
Verő Tamás főrabbi kilépett a Rabbitestületből

Kommentek