Polgár Judit lobbantja fel a Maccabi Európa Játékok lángját

2019. Július 25. / 15:10


Polgár Judit lobbantja fel a Maccabi Európa Játékok lángját

Megtisztelő a felkérés, hogy meggyújthatom az év egyik legjelentősebb magyarországi sport- és kulturális eseménye, a zsidó sportolók nemzetközi találkozója, a Maccabi Európa Játékok lángját –jelentette be Facebook oldalán Polgár Judit magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, nyolcszoros sakkolimpikon.


A július 29. és augusztus 7. között zajló rendezvény közel áll a szívemhez. Egyrészt mert a Budapestre érkező több mint kétezer sportoló megismerheti ezt a csodálatos várost, ami minden bizonnyal még emlékezetesebbé teszi majd számukra a versenyeket, másrészt azért mert a Maccabi Játékoknak korábban már több alkalommal is részese voltam. 

Bécsben az Európai Játékokon vettem részt, ahol szimultán partikat adtam; 2009-ben az Izraelben rendezett 18. Világjátékokon – amelyet a világ harmadik legnagyobb sporteseményének tartanak a nyári olimpia és a labdarúgó világbajnokság után - pedig átvehettem Simon Peresz izraeli elnöktől a Most Outstanding Female Athlete (A legkiválóbb női sportoló) kitüntetést.

A Maccabi Játékok különlegessége, hogy itt a részvétel is, nem csupán az eredmény a fontos. A sportolók által elvégzett munka mellett a rendezvény valódi célja nem az egyéni diadal, hanem a kultúrák találkozása, amely nyitottságra és elfogadásra tanít minden korosztályt. A játékokon a múlt, a jelen és a jövő egyaránt képviseli magát. Talán nincs még egy olyan sportesemény a világon, amely a generációk tekintetében is ennyire sokszínű lenne. Itt egyszerre áll rajthoz idős és fiatal, hogy a megmérettetésben összekapcsolódva átadja egymásnak az elfogadás, a tisztelet és a szeretet üzenetét. Minden olyan megmérettetés, amely a közös élmény mellett ezzel az üzenettel is bír, hasznos a rendező ország és a résztvevő sportolók számára – fogalmazott Polgár Judit. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek