Izraeli orvosok kiderítették: lehet 50 után is biztonságosan szülni

2019. Február 19. / 14:15


Izraeli orvosok kiderítették: lehet 50 után is biztonságosan szülni

Új horizontot nyitott a szülni kívánó, idősödő nők előtt a Ben Gurion Egyetem és a Soroka Egészségügyi Központ kutatása, amelyik kimutatja, hogy 40 éves kor után már nem nő radikálisan a gyerekvállalás kockázata, teljes biztonságban lehet a gyermek és az édesanya is.


A kutatás nagy mintán hasonlította össze a 40 év alatti, 40 és 50 év közötti, illetve az 50 feletti nőkre leselkedő terhességi kockázatokat és gyermekeik egészségi kilátásait, eredményei sok tekintetben meglepőek.

Még néhány évtizede is szinte elképzelhetetlennek tűnt jóval 40 felett gyereket vállalni, az orvostudomány fejlődése az utóbbi évtizedekben ezt minden további nélkül lehetővé tette.

Azt a kutatás megerősítette, hogy 40 fölött a terhesség kockázatai nagyobbak, de ezek nem nőnek drasztikus mértékben 50 körül és fölött sem.

A 40 év fölötti szüléseket a továbbiakban is érdemes természetesen magas kockázatként kezelni, de, mivel tudható, hogy sokak életében kitolódik a gyerekvállalás, vagy a második-harmadik gyerek vállalásának ideje, nem érdemes eleve levetni sem annak a lehetőségét, hogy aki szeretne, aki akkor érzi úgy, hogy gyereket szeretne, elvesse az anyává válás lehetőségét 40 vagy akár 50 év felett. Ebben a tekintetben biztatóak az izraeli kutatás eredményei.

Az Alliance írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek