Ez jó nekünk: zsidó naptár az okostelefonra

2020. Január 29. / 17:02


Ez jó nekünk: zsidó naptár az okostelefonra

Szerző: Kácsor Zsolt

Kedves olvasóink, honlapunkon új szolgáltatást indítunk: hétről hétre felhívjuk figyelmüket egy-egy olyan, a zsidó élettel, vallással vagy kultúrával kapcsolatos alkalmazásra, amelyet szerintünk érdemes letölteniük okostelefonra. Az „Ez jó nekünk” című sorozatunk első részében természetesen egy naptárt mutatunk be, hiszen egy jó naptár a vallásos zsidó élet nélkülözhetetlen alapkelléke.


A Jewish Calendar – Simple Luach nevű appot eddig több mint százezren telepítették, és 5-ből 4,8 pontot kapott, ami eléggé jó eredménynek tekinthető, s azt gondoljuk, hogy ez az alkalmazás meg is érdemli. Androidra fejlesztették és ingyenes, igaz, az alkalmazáson belül további vásárlási lehetőségek rejlenek. 

Az elvárható alapkövetelményeket mindet tudja – így megtudhatjuk belőle az aktuális imaidőket, a szombat bejövetelét és kimenetelét, a közelgő ünnepek időpontját stb. –, ám ezen kívül olyan plusz szolgáltatásokat is tartalmaz, mint például a hozzánk legközelebb lévő zsinagóga mutatása térképen, továbbá iránytűje is van, amely természetesen Jeruzsálem felé mutat. Használhatjuk napi és havi bontásban is, továbbá szinkronizálhatjuk a már meglévő naptárunkkal, hogy hozzáférjen az eseménybeosztásunkhoz – igaz, ezt már csak fizetős kategóriában biztosítja. Habár angol nyelvű, nem nehéz elboldogulni vele, hiszen egyszerű és átlátható, szép grafikai jellemzőkkel bír. Ami minket illet: ez nekünk jó. 

Ide kattintva telepíthetik és kipróbálhatják, ha megtetszik, használják örömmel. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
Új tárlatrész nyílt a szeredi Holokauszt Múzeumban
Megemlékezések
Ma 86 éves Harkányi Endre, egy kis barát és nagy színész
Nagy elődeink
Nagy elődeink: Fisher Antal Énoch rabbi (1826-1896)

Kommentek