SÁVUOT, gyertya 06.11. 20:22, kimenete: 06.21. 21:44
24.06.13. | 7 Sziván 5784
Gyengénlátó verzió

Kultúra / 2024. Április 26. / 14:34

Visual Indictment: Exhibition of the Jewish Museum Opened in the National Gallery

Sharp phantom image and even sharper phantom pain - this is how the exhibition “This is How it Happened. The Early Memory of the Holocaust in the Works of Eyewitness Artists” of the Hungarian Jewish Museum and Archives at the Hungarian National Gallery can be summed up in a nutshell.

Kulturális ajánlók / 2021. December 02. / 09:26

A Mazsihisz és az IKI bemutatja: Hanuka family light 2021/5782

Elérkeztünk idén is az év azon időszakába, amikor az éjszakák a leghosszabbak, ami egyet jelent: itt a Hanuka. Szeretettel meghívunk minden barátunkat december 4-én, szombaton este 7 órakor az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) kertjébe, hogy karöltve ünnepelhessünk, együnk, igyunk és gyújtsuk meg a hanukiát közösen a haunka hetedik lángját.

Kulturális ajánlók / 2021. December 01. / 15:40

Hanuka, csakazértis: programkavalkád az ünnep második felére

Az egyik legszeretettebb ünnepünk, a Hanuka a koronavírus járvány miatt idén csak félig költözik az online térbe. Sőt az ünnep sem marad el, lesz sok-sok program gyertyaújtással, fánkevéssel néhol élő programokkal, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Ajánlónkból megtudhatják, hogy hol és mikor lesznek a különböző ünnepi rendezvények. Ami mindenütt közös: a gyertyagyújtás, fánk, zene és fények.

Kulturális ajánlók / 2021. December 01. / 14:21

Hanukai dalok a Sirim kórustól: lemezbemutató koncert az IKI-ben

Mindenki nagy örömére december 4-én, szombaton este 6 órakor a Lauder Iskola Sirim kórusa látogat el az IKI-be (Budapest VI. ker., Paulay Ede u. 1), ahol elsőként adják elő a legújabb Hanukai dalok című lemezüket, megkoronázva ezzel is az ünnepi hangulatot.

Kulturális ajánlók / 2021. December 01. / 13:11

Az ünnepi fánk mellé könyv is jár: olvasnivaló hanukára

A hanukia nyolc ágának megfelelően szubjektíven kiválasztottunk 8+1 könyvet az idei hanukára, hogy hasznosan töltsük otthon az időt akkor is, ha meguntuk a fánkevést. ABC sorrendbe tettük a műveket, és a végére maradt még egy könyv, a Legfontosabb. Jó olvasást és további szép ünnepet kívánunk!

Kulturális ajánlók / 2021. December 01. / 11:34

8 hanukai dal: az ultraortodoxiától Adam Sandlerig

A Hanuka komoly kihívóval versenyezik jókedv-potenciálban, a karácsonnyal, be kell bizonyítania és be is bizonyítja, hogy semmivel sem kevésbé átélhető és szép ünnep. Sok dal próbál bevonni minket, párat, az ünnep második felére, összegyűjtöttünk.